Tut Elimi Edirne Derneği üyeleri, iftarda bir araya geldi

Kentte özellikle devlet korumasındaki çocuk ve gençlere yardımlarıyla bilinen Tut Elimi Edirne Derneği, 10'uncu kuruluş yılında gönüllüleriyle iftarda bir araya geldi.

Tut Elimi Edirne Derneği üyeleri, iftarda bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte özellikle devlet korumasındaki çocuk ve gençlere yardımlarıyla bilinen Tut Elimi Edirne Derneği, 10'uncu kuruluş yılında gönüllüleriyle Aliba Otel’de düzenlenen iftarda bir araya geldi.

Ramazan Ayı'nın maneviyatını paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Dernek Başkanı Şule Yörük, Derneğin 10 yıl önce bir grup gönüllü tarafından kurulduğunu hatırlattı.

Çığ gibi büyüyen yardım seliyle karşı karşıya kalan Tut Elimi Edirne Derneği, Maddi zorluk yaşayan tüm ihtiyaç sahibi çocuklara, gençlere, kadınlara yaşlılara elini uzattı.

"Çocuklar en hassas noktamız, onlara dokunmak istedik"

Çocukların en hassas noktaları olduğunu ve onlara dokunmak istediklerini söyleyen Yörük, kendilerini destekleyen herkese teşekkürlerini ve şükranlarını sundu. Yörük, Ayrıca dernek üyeleri ve katılımcıları misafir eden İba ailesine de verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Şule Yörük ve Dernek Başkan Yardımcısı Ayşegül Erdal Yörük tarafından destekçilere plaket verilerek 10'uncu yıl kutlama pastası kesildi.

Tut Elimi Derneği Edirne Şubesi'nin iftar organizasyonuna katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, "Edirne'deki her bir çocuğumuza dokunmak çok kıymetli. Bunum için dernek üyelerini yürekten kutluyorum. Bu işi ne kadar özveriyle yaptıklarını görüyoruz. Derneğimizin Edirne Şube Başkanı Şule Yörük’e ve dernek üyelerimize nazik davetleri, samimiyetleri için teşekkür ediyorum. Tüm sivil toplum kuruluşlarımıza olduğu gibi, Derneğimize de desteğimiz daim olacak" ifadelerine yer verdi.

Aliba Otel’de düzenlenen iftar programına Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, Trakya Üniversitesi geçmiş dönem Rektörlerinden Prof. Dr. Yener Yörük, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba ve davetliler katıldı.

Burcu Temel