Türkoğlu, Şap Hastalığına karşı aşılama çalışmaları başlatıldığını duyurdu

Yakın zamanda Irak'ta görülen Şap Hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Polat Türkoğlu, 8 Mart 2023 tarihi itibari ile kesim, ithalat ve ihracat amaçlı sevkler dışında il içi ve il dışı tüm hayvan hareketlerinin ülke genelinde durdurulduğunu söyledi.

Türkoğlu, Şap Hastalığına karşı aşılama çalışmaları başlatıldığını duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Polat Türkoğlu, Türkiye’de daha önce rastlanılmayan SAT-2 şap hastalığı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yakın zamanda Irak’ta görülen Şap Hastalığı ile ilgili Avrupa Birliği Şap Hastalığı ile Mücadele Komisyonu tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Şap Enstitüsü Müdürlüğü'ne numuneler gönderildiğini söyleyen Türkoğlu, yapılan incelemeler sonucunda ülkemizde daha önce rastlanılmayan SAT-2 Serotipi izole edilerek aşı çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

"Hastalığa karşı üretilen aşı kullanıma hazır"

9 Mart 2023 tarihinde SAT-2 serotipine karşı aşı üretildiğini ve kullanılmaya hazır hale getirildiğini aktaran Türkoğlu, "Ülkemizin ve bölgemizin en kritik üretim alanı olan hayvancılığımızın korunması için gerekli önlemlerin Bakanlığımızca ivedilikle alınması ve sahada uygulanması, bu sebeple ülkemizde de görülen ve gerekli karantina tedbirleri alınan bu bulaşıcı olan SAT-2 serotipine karşı aşı çalışmalarının başlatılması büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımızın tüm gücüyle sahada ve bu hastalıkla mücadelede ediyor olması bizler için çok önemlidir" dedi.

Bu gelişmeler neticesinde 8 Mart 2023 tarihi itibari ile; kesim, ithalat ve ihracat amaçlı sevkler dışında il içi ve il dışı tüm hayvan hareketlerinin ülke genelinde durdurulduğunun altını çizen Türkoğlu,Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası olarak ülke ve bölge hayvancılığı için ciddi bir tehdit olan bu hastalığa karşı üreticilerin yanında olduklarını ve üzerlerine düşeni yapacaklarını duyurdu.

Haber Merkezi