Türkiye'nin En Büyüğü Olacak

Türkiye ve Balkanların en büyük çocuk müzesi olması planlanan Edirne Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor.

Türkiye'nin En Büyüğü Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ve Balkanların en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nü Edirne’ye kazandırmak için çalışmaları başlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kampüsün 29 Ekim'de açılacağı müjdesini verdi. Şükrüpaşa Mahallesi’nde kurulacak olan İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü alanında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Müze Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü– Müze Eğitimi Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Müge Artar’ın da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

“Finlandiya Örnek Alındı”

Kampüs hakkında bilgi veren Başkan Gürkan: "12 bin metrekarelik alanda doğayla teknolojinin uyum içinde olduğu bir yer olacak. En modern eğitim teknikleriyle donatılacak, sadece Edirne'nin değil tüm bölge çocuklarına hizmet verecek bir eğitim kampüsü inşa ediyoruz. Çocuklarımız burada yaşayarak, yaparak öğrenmenin tadına, hazzına ve keyfine varacak” ifadelerini kullandı.

Müze ve eğitim kampüsünün bölge eğitimine değer katacağını vurgulayan Gürkan, şunları söyledi:  Türkiye ve Balkanlar’ın en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nü Edirne’ye kazandıracaklarının altını Gürkan, “Türkiye’de benim bildiğim iki yerde var; İnteraktif Çocuk Müzesi. Bu üçüncüsü ama en büyüğü. Doğa ile teknolojinin uyumu; teknolojinin doğadan nasıl esinlendiği bugün dünya da en başarılı eğitim modeli olarak gösterilen Finlandiya Eğitim Modeli. Ve STEAM modeliyle sadece Edirne’nin değil bölgenin bütün çocuklarına açık bir eğitim kampüsü inşa ediyoruz. Çocuklarımız buradan yaparak ve yaşayarak öğrenme tadına, hazzına, keyfine ve başarısına ulaşacaklar. Bir eğitimci olarak böyle bir tesisi Edirne’ye kazandıracak olmanın mutluluğunu ve kıvancını yaşıyorum.” diye konuştu.

Hafta içi gruplar halinde gelen öğrenci gruplarının müzeyi gezebileceğini, hafta sonları ise tüm halkın müzeyi gezme imkânı bulacağını ifade eden Başkan Gürkan, çevre iller olmak üzere Bulgaristan ve Yunanistan'dan da öğrenciler buraya geleceğini ve yılda ortalama 1 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

“Bu Proje İçin Heyecanlıyız”         

Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü– Müze Eğitimi Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Müge Artar: “Yeni nesil farklı ihtiyaçları olduğunu okulun yetmediğini o yüzden okul dışı öğrenme ortamlarının eğitimi desteklemesi çok önemli olduğunu belirterek, bu proje gerçekten çocukların sahiplenmesinin çok kolay olacağı heyecan verici bir proje. Çocukların öğrenme becerilerini pekiştirmeyi planlıyoruz. Umarım burası çocukların yaşayarak öğrendikleri bir alan olur” dedi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Müze Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan da ise, halkın sahip çıkmadığı hiçbir kurum istediği başarıyı elde edemeyeceği belirterek, beraber çalışılarak; çocuklara daha da beceri kazandırılabileceğini, müzenin de bu konuda itici bir güç olacağını düşündüğünü söyledi. Başkan Gürkan, Prof. Dr. Çakır ve Prof. Dr. Artar basın toplantısının ardından alanda sürmekte olan çalışmaları inceleyerek, görevlilerden bilgi aldılar.

İpek Deniz