Türkiye Hedef Ülke Haline Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop Edirne ve ilçelerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Türkiye Hedef Ülke Haline Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. Bin Yılında Türkiye ve Dünya’ isimli konferansta konuşan ŞentopTürkiye’nin yüksek bir potansiyele ve iddialı bir arka planı sahip olduğunu belirterek bu durumun Türkiye için bir taratan bir güç bir taraftan da düşmanlığın hedefi olma tablosunu ortaya koyduğunu söyledi.

Uzunköprülü vatandaşlarla buluştu

TBMM Başkanı ŞentopEdirne’deki ziyaretlerine ilk olarak İpsala’da başladı. İpsala Belediyesi ziyaretinin ardından Atatürk Ortaokulu’nun açılışına katıldı. Keşan Devlet Hastanesi’nin açılışına katılan Şentop,Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri ve STK'larla bir araya geldi.Uzunköprü’yü de ziyaret eden Şentop, vatandaşlarla bir araya geldi.Şentop’unyoğun geçen ziyaretlerinin son durağı Edirne oldu.

“Önemli kırılma noktaları var”

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde ‘3. Bin Yılında Türkiye ve Dünya’ isimli konferansta öğrencilere buluşan Şentop konuşmasında dünya tarihinde önemli kırılma noktaları olduğunuvurgulayarak,geçmişten günümüze çok şeyin değiştiğini belirtti.

Şentop,insanlık tarihinin en önemli olaylarının tarım devrimi, imparatorlukların ortaya çıkışı ve sanayi devrimi olduğunu söyledi.1980’li yılların ardından dünyanın yepyeni bir çağa başladığını söyleyen Şentop, dünyanın küresel bir köy-kasaba haline geldiğinin altını çizerken, Türkiye’de 80’li yılların başına kadar kapalı bir ekonomi olduğunu dile getirdi.

Dünyadaki değişimlerle birlikte Türkiye’nin de değiştiğini ve küresel ekonominin içine dahil olduğunu vurgulayan Şentop, dünyanın küreselleşme ile birlikte tek bir şehir haline gelmesinin siyaseti de etkilediğini belirtti.

Yeni paradigma arayışları başladı

Üçüncü yüzyılda önceki dönemin paradigmalarının sona erdiği ve dünyanın yeni paradigma arayışları içerisinde olduğu bir dönemde olunduğunu söyleyen Şentop, “Bugünkü çatışmalar 20’inci yüzyılın çatışmalarından farklı. Herkes yeni paradigmaların oluşacağı bu dönemde bir pozisyon tutma içerisinde. Şimdiki çatışmalar daha güçlü olabilme ve yeni kurulacak sistemde daha aktif etkili olma gayretleri içindir” dedi.

Türkiye’nin tarihi birikimiyle yeni sisteminde ön plana çıkarak güçlü bir konuma gelebileceğini dile getirenŞentop, bu durumun Türkiye’yi hedef haline getirdiğini de vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı arttı

Yeni Zelanda’da yaşanan olayın son zamanların en üzücü katliamlarından birisi olduğunu dile getiren Şentop, Teröristin silahında ve elde edilen notlarda yazılanlara bakıldığında Türkiye düşmanlığı, İstanbul ile ilgili düşmanlık ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olduğu görüldüğünü söyledi.Türkiye’nin önemli bir potansiyele ve iddialı bir arka plana sahip olduğuna dikkat çeken Şentop, bu durumun Türkiye için bir taratan bir güç bir taraftan da düşmanlığın hedefi olma tablosunu ortaya koyduğunu söyledi.

Avrupa’da İslam düşmanlığı besleyen bir iklimin etkili olduğunu belirtenŞentop, İslam ve Türkiye düşmanlığı içeren unsurların gün geçtikçe arttığını söyledi.

Şerbet Evi kuruldu

Şentop, buna karşılık dünyada sömürülen, haksızlığa uğrayan, daha önce büyük devletin şemsiyesinde bulunan insanların da Türkiye’ye çok büyük bir ilgi beslediğini söyledi.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nin yenilenen 6 blok ve 10 farklı ünitesi ile Kalkınma Ajansı ortaklığında Karaağaç Yerleşkesi’nde açılan Şerbet Evi’nin açılış kurdelesi kesildi. Törenin ardından Şentop, açılışı gerçekleştirilen fakülteleri ve bölümleri gezerek incelemelerde bulundu.

Şentop, ziyaretlerine Edirne Valiliği ile devam etti.

Özlem Ceylan