Türk ve Dünya mutfağı lezzetlerini birleştirdi, Edirne'ye birincilik getirdi

Evde yaptığı yemekleri sosyal medya hesabı üzerinden satışa sunan 24 yaşındaki Üniversite Öğrencisi Bengisu Delioğlu, katıldığı yarışmadan Edirne'ye birincilikle döndü. Yarışmada Edirne'yi temsil etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Delioğlu, sıradaki hedefinin bu işin eğitimini alarak kendine bir iş yeri açmak olduğunu aktardı.

Türk ve Dünya mutfağı lezzetlerini birleştirdi, Edirne'ye birincilik getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TV8 ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal’la 'Yemekteyiz' yarışmasına katılan 24 yaşındaki Üniversite Öğrencisi Bengisu Delioğlu,rakipleri Orhan, Ayşe, Koray ve Alev isimli yarışmacılar arasından en çok puan alarak Edirne'ye birincilikle döndü.

Birbirinden hünerli 5 yarışmacının yer aldığı Yemekteyiz maratonunda marifetlerini sergileyen Delioğlu, hafta boyunca en yüksek puanları toplayarak büyük zaferi kazandı. Toplam 34 puan alan Delioğlu, yaşadığı deneyimler ve mutluluğunu anlattı.

Üniversite öğrenimi için 6 yıl önce Bursa'dan Edirne'ye gelen ve burada evlenen 24 yaşındaki Delioğlu, boş zamanlarında kendisini geliştirmek için gittiği yerlerde yediği yemeklere farklı bir yorum katarak değişik lezzetler ortaya çıkarıp, misafirlerine sunuyor. Küçük yaşlardan beri yemek yapmayı seven 24 yaşındaki Bengisi Delioğlu, arkadaşları ve yakınlarının özel günlerinde sunduğu tatlı, börek ve poğaça gibi çeşitlerin beğenilmesi sonrası bu işi kazanca dönüştürmeye karar verdi.

"Edirne'yi temsil etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadım"

Yemeklerinin beğenilmesi sonrası kendisini kanıtlamak ve yaptıklarını sunmak üzere yemek yarışmasına başvuru yapan Delioğlu, aldığı telefon sonrası görüşmeye gitti. Görüşmede değerlendirmeyi geçerek  yarışmaya katılmaya hak kazanan Delioğlu, çıkardığı menü ile rakipleri arasında yer döktü. Çedarlı havuçlu brokoli çorbası, taze otlu patatesli Çerkez mantısı, pırasalı ve kestane mantarlı orzotto, dere otlu sebze soslu kuzu incik,  el yapımı renç soslu göbek salata, el yapımı kedi dili kullanarak yaptığı tiramusu ile sunum hazırlayan Delioğlu, rakiplerinden tam not aldı. 5 gün sonunda yarışmayı birincilikle tamamlayan Delioğlu, böyle bir yarışmada Edirne'yi temsil etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Zaferini babasına armağan eden Delioglu, arkadaşları, ailesi ve eşinin cesaret vermesi sonrası bu yarışmaya katıldığını hatırlattı.

 "Ürünlerimi sosyal medya hesabım üzerinden satmaya başladım"

Yaklaşık 1 yıldır evde yemek yaparak sosyal medya üzerinden satışa sunan Delioğlu,"Çocukluğumdan beri elim yatkındı ve yemek yapmayı seviyordum. Eşim de sen hangi sektörde ilerlemek istiyorsan ona yönel diyerek beni destekledi. Kendime bir sosyal medya hesabı açarak orada yaptığım ürünleri paylaşmaya başladım. Ürünlerimi paylaştıktan 1 gün sonra sipariş gelmeye başladı. Tam 1 yıldır da ürünlerimi internet üzerinden satışa sunup ev ekonomime katkı sağlıyorum" dedi.

"Edirne'mize birincilikle dönmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum"

 1 yıl önce kendisini kanıtlamak ve adını duyurmak için 'Yemekteyiz' yarışmasına başvurduğunu ve bir gün hiç beklemediği bir anda gelen telefon sonrası görüşmeye çağırıldığını söyleyen Delioğlu,"Bir gün hiç beklemediğim bir anda telefon geldi ve görüşmek için çağırdılar. Yarışmada 5 kişiydik.  Yarışmada yemeklerimi zamanında yetiştirdim ve aldığım puanla birlikte Edirne'ye birincilikle döndüm. Edirne'mize bu şekilde bir başarı ile dönmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum. Ailemin ve eşimin 'sen yaparsın' demesi sonrası desteği sonrası daha fazla cesaretlendim" ifadelerine yer verdi.

"Hedefim bu işin eğitimini alıp kendi işimi kurmak"

Yarışmadan birincilikle dönmeyi beklemediğini ve sürpriz olduğunu aktaran Delioğlu, "Bana güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamış oldum. Babamın küçük yaşlardan beri bana olan desteği ve güvenini de boşa çıkarmadım. Babamın 'Seninle gurur duyuyorum' demesi benim için dünyaya bedel oldu. Allah izin verirse bundan sonra bu iş üzerine eğitim almayı ve kendi iş yerimi açmayı hedefliyorum" dedi.

"Edirne'ye farklı lezzetler getirmek istiyorum"

El lezzetinin olduğunu ve yapabildiğini fark ettiğinde çevresindekilerin de beğenmesi sonrası bunun üzerine gittiğini söyleyen Delioğlu, gittiği ülkelerde ve farklı şehirlerde tadına baktığı lezzetleri Türk mutfağına uyarlayarak satışa sunduğunu ifade etti.

Yurt dışında yediği orzottuyu yarışmada Türk mutfağına uyarladığını belirten Delioğlu,Edirne'ye farklı lezzetler getirip insanların beğenisine sunmak istediğini söyledi.

"Türk ve Dünya mutfağının lezzetlerinin karışımı ile farklı tatlar ortaya çıkarıyorum"

Vişneli yaprak sarma, avokadalı humus, orzotto, çerkez mantısı ve ev yapımı kedin dilinden tiramusu gibi çeşitlerle yarışmaya katılan Delioğlu, "Mesela yaprak sarma herkes yapıyor ama ben vişneli yaprak sarması yapıyorum. Humusu herkes yapıyor ama ben avokadalı humus yapıyorum. Bana birinciliği getiren Çerkez mantısını yapıyorum. Türk mutfağı ve dünya mutfağının lezzetlerinin karışımından oluşan farklı lezzet getirmek istedim.  Çerkez mantısı Edirne'de hiç yoktu ilk defa ben sipariş almaya başladım. Tiramusu için hazırlanan kedi dilini de kendim yapıyorum. Herkesin bildiği lezzetler olsa bile ben bunlara kendi yorumumu katarak farklı tatlar ortaya çıkarıyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

"Kenarda bekletmek yerine kişiye özel günlük ve taze ürün yapıyorum"

Ürün hazırlayıp kenara koymak yerine kişiye özel taze günlük sipariş aldığını ifade eden Delioğlu, "Şuan işlerim güzel gidiyor her geçen gün müşteri sayısı artıyor. Sosyal medya üzerinden ulaşan müşterilerin 1 gün öncesinden sipariş vermelerini istiyorum. Çünkü ürün hazırlayıp kenarda bekletmiyorum kişiye özel ve taze olarak hizmete sunuyorum. Doğum günü, nişan, organizasyon ve açılışlara özel siparişler oluyor. Kanepe, mini içli köfte gibi çeşitler de en çok satılan ürünler arasında yer alıyor" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan