Türk Psikologlar Derneği Edirne Temsilcisi Tohumcu, hedeflerini anlattı

Türk Psikologlar Derneği Edirne Temsilciliğine atanan Uzman Psikolog Mehmet Utku Tohumcu, düzenlediği basın toplantısı ile hayata geçirmeyi planladıkları proje ve çalışmaları anlattı.

Türk Psikologlar Derneği Edirne Temsilcisi Tohumcu, hedeflerini anlattı

Edirne'de hizmet veren Uzman Psikolog Mehmet Utku Tohumcu, Türk Psikologlar Derneği Edirne temsilcisi oldu. Gazetecilerle bir araya gelen Tohumcu, Edirne temsilciliği olarak hedefledikleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Edirne temsilciliği olarak hedeflerinden bazılarının kamuda ve özel sektörde çalışan, hatta çalışmayan meslektaşlarına ulaşmak olduğunu aktaran Tohumcu, meslektaşları arasındaki koordinasyonu ve dayanışmayı sağlamayı düşündüklerinin altını çizdi.

"Destek olmaya hazırız"

Psikologlar olarak geçmişte yaşanan maden faciasında, hızlı tren kazasında, Kahramanmaraş depreminde sahada oldukları söyleyen Uzman Psikolog Mehmet Utku Tohumcu, "Derneğimizle, gönüllülerimizle oradaydık. Çanakkale yangınında birebir orada yaşayan vatandaşlarımız için de ihtiyaç duyulması halinde orada olacağız" dedi.

Türk Psikologlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Şafak Çukur önderliğinde yeni bir yapılanma modeline gitmeye karar verildiğini söyleyen Uzman Psikolog Mehmet Utku Tohumcu,  "Derneğimiz büyükşehirlerde şube olarak faaliyet gösteriyordu. Yeni faaliyetler kapsamında il temsilcilikleri kurulmasına karar verildi. Derneğimiz mesleki kazanımlarımızı korumanın yanında toplumun sağlığını desteklemek ve geliştirmek için faaliyetler sürdürüyor.  Bende bu kapsamda Edirne temsilcisi olarak görev alacağım. Edirne temsilciliği olarak bazı temel hedeflerimiz var. Bunlardan bazıları kamuda ve özel sektörde çalışan, hatta çalışmayan meslektaşlarımıza ulaşmak. Meslektaşlarımız arasındaki koordinasyonu ve dayanışmayı sağlamayı düşünüyoruz.  Şehrimizde yaşayan meslektaşlarımız için gerekli yönlendirmeleri yapmak, bunun haricinde moobing ve düşük ücretle karşı karşıya kalan meslektaşlarımıza destek olmak, gerektiğinde hukuki destek de sağlamak ta buna dahil" ifadelerine yer verdi.

"Derneğimiz yasamızın çıkarılması için bir takım çalışmalar yapıyor"

Psikologların bir meslek yasası olmadığına değinen Tohumcu, "Derneğimiz yasamızın çıkarılması için bir takım çalışmalar yapıyor. Biz de il temsilciliği olarak resmi görüşmeler yaparak, yaşadığımız sorunlar ile ilgili çalışma yapma niyetimizdeyiz. Yeni temsilciliğin hem meslektaşlarımıza, hem de Edirnelilere uğurlar getirmesini temenni ediyorum. Meslek yasamız olmadığı için farklı branşlardan, farklı lisanslar ile bizim mesleğimizi yapmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla öncelikli hedefimiz bunların önüne geçmek. Bizim yaşadığımız en büyük problem alan ihlalleri. Bunun haricinde psikoloji bölümünde bir baraj olmadığı için, kontenjanlar ile ilgili sıkıntılar olduğu için ihtiyacın üzerinde mezun verilmeye başladı. Bunların kalitesi de denetlenemiyor. Bu konularda ivedi önlemler alınması için çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan