Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın 179. Kuruluş yıldönümü Edirne'de Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı. Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, 'Emniyet Teşkilatımız, 179 yıldır milletimizin her zaman yanında ve emrinde olmuştur.' Dedi.

Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1875 yılında kurulan ve 179 yıldır halkın huzuru ve güveni için canla çalışan Türk Polis Teşkılatı’nın kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı.

Her yıl 10 Nisan tarihinde kutlanan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenlendi. Tören İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu.

Daha sonra konuşmalara geçildi. İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, polislerin ülke huzuru ve güveni için büyük bir çabayla görev başında olduğunu söyledi.

Teşkilatın olağanüstü performansla kararlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini belirten Karaburun, “Emniyet Teşkilatımız, 179 yıldır milletimizin her zaman yanında ve emrinde olmuştur. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme amacıyla, birikimimiz, tecrübemiz, donanımımız, yeteneklerimiz çerçevesinde suçla, suçlarla mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Temel haklara ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstüne bağlı bir anlayışla yürüttüğümüz bu mücadelede en büyük dayanağımızın aziz milletimiz olduğunun farkındayız ve hiçbir şüphemiz yok. Türk Polis Teşkilatı olarak terör, uyuşturucu, organize suçlarına mücadele ederken asayiş ve trafik düzenini, güvenliğin1 sağlanması, suçu önlemede gerekli tedbirlerin alması konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Edirne'mizin her bir yerinde, her bir noktasında asayişin sağlanması adına büyük bir çaba sarf ediyoruz. Daha huzurlu ve güvenli yarınların oluşması amacıyla yorulmadan mücadele etmeye kararlıyız. Bu doğrultuda her bir çalışma arkadaşımıza gösterdikleri üstün gayret, fedakârlık ve özveri için teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden aziz yiğitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan siz değerli meslektaşlarımı ve kıymetli ailelerinize teşkilatım adına en derin şükranlarımı sunuyorum. Türk Polis Teşkilatımızın 179. yılı kutlu olsun.” Dedi.

Doğukan Vurgun