Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde Turizm Elçisi Dinar unutulmadı

Edirne'de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir çalışmaya imza atıldı. Kısa bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Turizm Elçisi Bahri Dinar unutulmadı. Azerbaycan uyruklu ressam Hatai Abdullayev tarafından Dinar'ın portresi çizildi.

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde Turizm Elçisi Dinar unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Edirne'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Deveci Han Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte tava ciğer pişirilerek katılımcılara ikram edildi. Daha sonra Bahri Dinar Portresi Hatai Abdullayev tarafından resmedildi. Hazırlanan resim Dinar'ın Eşi Hediye Dinar'a takdim edildi.

Merhum Bahri Dinar'ın eşi Hediye Dinar, Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve portre çalışması için Hatai Abdullayev'e teşekkür etti.

Coğrafi işaretli Edirne tava ciğeri tanıttıklarını söyleyen Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bahri Dinar'ı hatırlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Bahri Dinar'ın güzel bir insan olduğunu ve Edirne’nin tanıtımı açısından çok güzel hizmet verdiğini söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer,Tava ciğerin Edirne’nin gastronomi anlamında çok önemli bir ürünü olduğunu ve bu eşsiz lezzeti Dinar'dan öğrendiklerini belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, “Kendisi eşsiz bir insandı. Maddiyata hiç önem vermezdi sadece maneviyata verirdi. Bahri abimizin adını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

Burcu Temel