'Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunun Bildiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağını vurguladı.

'Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu aziz vatanı ve cumhuriyeti bizlere armağan eden şehitlere ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün gazilere Allah’tan rahmet dileyen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunun altını çizdi.

Kutsal vatan toprağını, 19 Mayıs 1919 günü yakılan bağımsızlık ateşi ile bütün varlığını ortaya koyarak özgürleştiren aziz milletimize en büyük hediye 28 Ekim 1923 günü  "Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz" müjdesinin ile zaferin büyük komutanı Gazi Mustafa Kemal tarafından verildiğini belirten Bildiş,"Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet"  ve "Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin" olduğuna inanan Ulu Önder'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifi ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü yapılan oturumunda, Türkiye Devletinin yönetim şekli Cumhuriyeti olarak kabul edilmiştir.Cumhuriyetin ilanı ile bağımsızlığımızı ve millet iradesinin üstünlüğünü tescil ederken aynı zamanda kazandığımız hak ve özgürlükler ile gelişen dünyaya daha hızlı ayak uydurabilen fikri hür, vicdanı hür bireyler yetiştirme imkanına kavuşmuş bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyetin kazanımları ile bugün modern dünyada saygınlığını kazanmış güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti olduğunu aktaran Bildiş, bağımsız bir ülkenin vatandaşı olmanın huzur ve güvenini yaşadıklarını söyledi.

"Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak öncelikli görevimizdir"

Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkmanın herkesin öncelikli görevi ve sorumluluğu olduğuna vurgu yapan Bildiş, Türk Milleti’nin Cumhuriyeti ilan eden atalarının taşıdığı asil ruhla geleceğe daha güvenle bakmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacak"

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını vurgulayan Bildiş, “Bu aziz vatanı ve cumhuriyetimizi bizlere armağan eden şehitlerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimize Allah’tan rahmet dilerim. Cumhuriyetimizin ilan edildiği günden bugüne kadar bu yolda emeği geçen herkesi saygı ve minnetle yad ediyorum.Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, üyeleri ve şahsım adına; bir evladı olmaktan her zaman onur ve şeref duyduğumuz asil milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım” şeklinde açıklamada bulundu.

Burcu Temel