Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişi Törenle Kutlandı

Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 88'inci yıl dönümünü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişi Törenle Kutlandı

Edirne'de Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 88'inci yıl dönümünü dolayısıyla Kadın Dayanışması üyeleri tarafından tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, çelenk sunumu ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Kamuran Aladağ yaptı. Büyük Atatürk'ün, 5 Aralık 1934’te  tüm dünyayı hayran bırakan bir çıkışla kadınlara milletvekili seçilme hakkını tanıdığını hatırlatan Aladağ, "5 Aralık 1934'de "Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulü ile bu tarih kadın hakları günü olarak kutlanmaya başlamıştır. Yaşamın her alanında yok sayılan kadın, Cumhuriyet'in ilamı ile birlikte önemli siyasi ve sosyal haklar elde etmiş, toplumsal alanda varlığını ortaya koymuştur. Millet olarak Atatürk'e çok şey borçluyuz. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla. Milletimizin her bir ferdini bu sorumluluğun bilincinde olmaya çağırıyoruz. Büyük Atatürk'e minnet duyarak, sorumluluk duygusuyla, büyük özveriyle mücadele veren tüm kadınlarımızın Seçme ve Seçilme Hakkı kazanmalarının 88. yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk'le fark yarattık, Atatürkçü Düşünce ile fark yaratmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan