Türk Hava Kurumu'nun 99'ncu yılı törenle kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün Türk milletine emanet ettiği Türk Hava Kurumu'nun 99. Kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan THK Edirne Şube Başkanı Av. Coşkun Molla, kentte havacılığın canlanması ve sivil havacılık ve uygun şekilde yapılabilmesi için Balon Hangarı ve Demirhanlı Hava Pisti projesi ile ilgili Edirne Valiliği tarafından yapılan çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Türk Hava Kurumu'nun 99'ncu yılı törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Hava Kurumu Edirne Şubesi tarafından Türk Hava Kurumu'nun 99. Kuruluş yıldönümünü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gazetecilere açıklamada bulunan THK Edirne Şube Başkanı Av. Coşkun Molla, bu haftaki etkinlikler içerisinde 9 Mart'ta Edirne'den İstanbul'a havacılık ve Atatürk Havaalanı ile ilgili Atatürk Kültür Merkezi'nde bir konferans düzenleyeceklerini ifade etti.

“Edirne'de havacılık yeniden canlanacak"

Balon Hangarı binasıyla ilgili Edirne Valiliğine bir proje sunulduğunu ve bu konuda gelişme yaşandığını gördüklerini söyleyen Molla, "Bu durumun bizi çok mutlu ettiğini belirtmek istiyorum. Restorasyon çalışması içerisine alındı ve çok kısa süre içerisinde bu kent tarihine kazandırılacak. Edirne'de havacılığın canlanması ve sivil havacılık ve uygun şekilde yapılabilmesi için ve bunu da Türk Hava Kurumu uzmanlarıyla, eğitmenleriyle birlikte gerçekleştirmesi için de Demirhanlı Hava Pisti projemiz var. Onunla da ilgili orta vadeli planlama yapılıyor. Bu da bizi sevindirdi" ifadelerine yer verdi.

Türk Hava Kurumu faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Molla, "Önümüzdeki aylarda fitre zekatlar dağıtılacak. Daha sonra Kurban Bayramı için hazırlıklarımız olacak.  Havacılık konusunda tarih geçmişi olan kentimizin de ileriki dönemde, ileriki yıllarda gerçekten çağdaş bir havacılık anlayışı içerisinde olmasını ve gelişmesini istiyoruz. Trakya Üniversitesi ile bu konuda da iş birliği yapmayı düşünüyoruz ve birtakım çalışmalarımız da var" dedi.

"Havacılık, bir devletin modernliğinin, çağdaşlığının ve ekonomik gücünün göstergesidir"

Türkiye olarak uzaya ilk astronot gönderildiğine de değinen Molla, "Bu da Atatürk'ün göstermiş olduğu hedefe ve ilkelere uygun olarak ülkemizin bu 100 yıl içerisinde gösterdiği gelişmeyi de yansıtıyor. Geleceğimiz bu şekilde şekillendirmek çok önemli. Çünkü havacılık gerçekten bir toplumun bir ülkenin bir devletin modernliğinin, çağdaşlığının ve ekonomik gücünün göstergesidir. Bu anlamda havacılığın önemini vurgulamak istiyoruz" dedi.

Edirne halkına bu güne kadar Türk havacılığına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Molla, katkının artarak devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

İpek Esma Çeşme