Tunca Nehri sazlıklarla kaplandı

Edirne'de kışın taşkınlarla gündeme gelen Tunca Nehri, yaz mevsiminde yağışların az olmasına bağlı olarak kuruma noktasına geldi. Susuzluğa bağlı olarak da sazlık ve ot öbekleri gün yüzüne çıktı.

Tunca Nehri sazlıklarla kaplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin tarihi ve turistik noktalarından birisi olan Karaağaç yerli yabancı binlerce vatandaşın uğrak noktası oluyor. Karaağaç mevkiine gidecek olan vatandaşlar Tunca ve Meriç Nehri’nde fotoğraf çektiriyor ve bunu sevdikleriyle paylaşıyor. Yaz mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kuruma noktasına gelen Tunca Nehri’ni görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Su seviyesinin azalmasına bağlı olarak sazlık, ot öbekleri ve çöpler gün yüzüne çıktı. Suakacağı istasyonunda yapılan ölçümde nehrin debisinin saniyede 4 metreküpe kadar gerilediği görüldü.

Tarihi Tunca Köprüsü’nün görüntü kirliliğiyle karşı karşıya kaldığını belirten vatandaşlar, nehirde temizlik çalışması yapılması çağrısında bulundu.

“Çok ağır bir koku var”

Tunca Nehrinin bu halde olmasından dolayı çok üzüldüğünü söyleyen Fatma Yurt, “Gerçekten bu görüntü içler acısı. Böylesine güzel ve tarihi bir köprünün böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kafamda onları tasarladım. Çok ağır bir koku var. Yani buranın bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Belediye mi bakıyor kim bakıyorsa bir an önce gereğini yapmalı diye düşünüyorum" dedi.

Üniversite öğrencisi Yusuf Eren keskin, "Bu civara geldiğimde köprüyü görene kadar orman zannettim. Köprüyü görünce de bataklık olduğunu fark ettim. Yetkililerin burayı görmesini istiyorum. Duruma el atmaları lazım" dedi.

Son yıllarda bu civarda bir kuraklık olduğunu ve Nehrin debisi düşünce otların ortaya çıktığını söyleyen Yiğit Karagöz, "Burası turistik bir bölge ve bu kirlilik buraya yakışmıyor. Acilen bir şeylerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca kötü koku da var" dedi.

Özlem Ceylan