Tunca Nehri'nde Temizlik ve Şev Çalışması Başlatıldı

Edirne'de debisinin düşmesi sonucu otlar ve adacıklarla kaplanan Tunca Nehri'nde Devlet Su İşleri (DSİ) 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri temizlik ve şev çalışması başlattı.

Tunca Nehri'nde Temizlik ve Şev Çalışması Başlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentin tarım arazilerini sulayan en önemli kaynaklardan biri olan Tunca Nehri, mevsim yağışlarının yetersizliği nedeniyle debisinin düşmesi sonucu otlar ve adacıklarla kaplandı. DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, nehirde şev çalışması başlatarak operatörlerin girebilmesi için alan oluşturuyor.

Şev taraması ile nehir yatağının daralması ve olası toprak kaymalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Ekipler, büyük titizlikle yürüttükleri çalışmada nehrin yüzey ve zemin kısmında yükseltme ve ön temizleme işlemlerini gerçekleştiriyor. Dolgu çalışmalarıyla nehre estetik bir görünüm kazandırılması planlanıyor.

Yaklaşık dört gün sürecek şev çalışmasının ardından, nehirdeki atıklar ve balçıklar temizlenecek. Ekiplerin ön temizleme çalışmaları tamamlandığında, Tunca Nehri'nin tarım arazileri için yeniden verimli bir kaynak olması hedefleniyor.

İpek Esma Çeşme