Tunca Nehri bu kez kanalizasyon atıklarıyla kirletiliyor

Tunca nehri kirletilmeye devam ediyor.  Birçok kez kuraklık, ot öbekleri çöplerle gündeme gelen nehir bu kez ise arıtılmayan kanalizasyon atıkları ile kirletiliyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tunca Nehri bu kez kanalizasyon atıklarıyla kirletiliyor

Tunca Nehri’nin Saraçhane’den geçen bölgesine arıtılmadan bırakılan kanalizasyon atıkları çevre kirliliğine neden oluyor. Açı Çeşme Mezarlığı karşısındaki tarım arazilerine de yayılan kanalizasyon doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Kanalizasyondan gelen çöpler nehir yatağını kirletip, su akışının önünde set oluşturuyor.

Tarım arazilerin sulanmasında kullanılan ve kentin önemli su kaynaklarından olan Tunca Nehri, fosseptikle kirletildiği bölgede Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından temizleniyor.

Çevre kirliliğine neden olan kanalizasyon atığı Edirne’nin en önemli festivallerinden Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine ve kakava bahar şenliklerine ev sahipliği yapan bölgede gerçekleşiyor.

Kanalizasyon atıklarının bırakıldığı yerde ise yüzlerce dekar tarım arazi bulunuyor.

Sadece kanalizasyon atıkları değil, plastik ve cam şişeler gibi evsel atıkların yanı sıra eski araç lastikleri de Tunca Nehri’nin kirletilmesine neden oluyor.

Kanalizasyon atıklarının karıştığı Tunca nehrinden binlerce tarım arazisi sulanıyor ve bu arazilerde yetişen ürünler sofralara kadar uzanıyor.

Doğukan Vurgun