Tüketim destek ödemeleri yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilovatsaate kadar olan elektrik tüketimlerini devletin karşılayacağına yönelik açıklamalarının ardından destek ödemeleri başladı.Edirne PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe, elektrik tüketim desteği ödeme işlemlerinin Mart ayı itibariyle yapılmaya başladığını belirtti.

Tüketim destek ödemeleri yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomatik olarak sistemde gözükecek

İhtiyaç sahibi 2 milyon 22 bin hanenin yararlanacağı elektrik desteği uygulaması 01 Mart tarihinde başladı. Destek ödemeleri her ay düzenli olarak bu kişilerin adına PTT’ye yatırılacak. Destek miktarı hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlenirken her ay sabit olarak PTT’ye elektrik bedel kontörü adı altında vatandaşın yararlanabileceği destek kadar kontör yatırılacak.

PTT-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında sürdürülen işbirliği kapsamında sosyal yardım alan hak sahiplerine elektrik tüketim desteği ödemeleri 01 Mart itibariyle PTT hesaplarından yapılmayabaşladı.

“Hane halkı sayısına göre belirlenecek”

Hane halkı sayısı 1-2 kişi olanlarda aylık, 75 Kilovatsaat, 3 kişi olanlardan aylık, 100 Kilovatsaat, 4 kişi olanlardan aylık, 125 Kilowatsaat, 5 veya daha fazla kişi yaşayan hanelerde ise aylık, 150 Kilovatsaat olmak üzere Bakanlık tarafından Elektrik desteği verileceğini söyleyen Uğurtepe; sosyal yardım ödemesi alan hak sahiplerinin, içinde bulunduğu hane halkı sayısına göre elektrik tüketim desteği tutarının farklılık gösterebileceğini belirtti.

En fazla 3 ay beklenecek

Başmüdür Bülent Uğurtepe, düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşın birden fazla borcu olması halinde, her bir ödeme döneminde sadece bir fatura için elektrik tüketim desteği sağlanacağını söyledi.Uğurtepe, o ay için tahsis edilen tutarın aynı ay içerisinde kullanılmaması halinde üç ödeme dönemi boyunca bekletildikten sonra kullanılmazsa iptal edileceğini vurguladı.

Uğurtepe, sosyal yardım ödemesi alan hak sahibinin, kayıtlı olduğu hane dışında isterse başka bir hanenin elektrik faturasını ibraz ederek de elektrik tüketim desteği hakkını kullanabileceğini söyledi.Sosyal yardım ödemesi alan hak sahipleri destekten faydalanma kapsamında elektrik faturasını yatırmak için PTT’ye gittiği zaman işlem sırasında elektrik tüketim desteğinden faydalanacağını belirtmesi gerekir.

Kimler destekten faydalanabilir?

Düzenli yapılan sosyal yardımlar ve ya aylıklardan faydalandırılan hanelerden Türk vatandaşı hak sahiplerine hak sahipliği kriterlerini kaybedinceye kadar elektrik tüketim desteği sağlanacak.

Başvuru nasıl ve nereden yapılacak?

Elektrik desteği başvurusu için mutlaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alıyor olunması gerekmektedir. Ailede bulunan kişi sayısına göre belirlenen KW değeri üzerinden elektrik faturalarında indirim olacak. Doğrudan nakit bir para ödemesi şeklinde değil, belirli kullanımlara kadar olan kısımlar devlet tarafından ödenecek. Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileler, faturalarındaki bu düşüşleri görecek ve devletin ödediği kullanım miktarı faturalarda yer alacak. Destek ödemesinden kalan kısmı ise vatandaş kendi cebinden ödeyecek.

Özlem Ceylan