Trakya Üniversitesi'nden 'Sosyal Çocuk Akademisi'

Trakya Üniversitesi (TÜ) "Sosyal Çocuk Akademisi" kapsamında gastronomi ve mimarlık atölyesi düzenledi.

Trakya Üniversitesi'nden 'Sosyal Çocuk Akademisi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gönül Elçileri-Geleceğim Sensin projesi kapsamında TÜ Devlet Konservatuvarı’nda müzik eğitimi almaya devam eden ve kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konser veren Edirneli ilk ve ortaokul öğrencileri, TÜ tarafından düzenlenen “Sosyal Çocuk Akademisi”nde gastronomi ve mimarlık atölyelerine katıldı. 

TÜ Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri’ndeki gastronomi atölyesinde, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal İşletmeler Genel Koordinatörü Öğretim Görevlisi Burak İşçimen’in hazırladığı etkinliklerle güne başlayan çocuklar, öncelikle farklı lezzetleri, gözleri kapalı şekilde tadarak tanımaya çalıştı.

Tadım yarışmasından sonra çocuklar hep birlikte şarkılar eşliğinde hamur yoğurarak ekmek ve kek yapmanın tüm aşamalarını öğrendi.

Ardından Mimarlık Fakültesi’ne geçen çocuklar, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Mıhlayanlar eşliğinde okulu gezerek binanın tarihi hakkında bilgi aldı.

Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Mehpare Saka’nın denge ve ağırlık konusunda balonlarla verdiği eğitimin ardından gruplara ayrılan çocuklar, makarna kullanarak hayallerindeki köprüleri tasarlayarak hayata geçirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığını aynı zamanda topluma değer katan, yol gösteren kurumlar olduğunu ve TÜ olarak bu misyona uygun faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti.

Birçok sosyal sorumluluk projesi düzenleyerek şehrin ve üniversitenin tüm dinamiklerini harekete geçirdiklerini söyleyen Tabakoğlu, şunları kaydetti:

“Biz içimizdeki gücün ve potansiyelimizin farkındayız ve bu potansiyeli şehrimizin hizmetine sunmaya hazırız. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar da bu amacı taşıyor. Bugün burada çocuklarımıza unutulmaz bir gün yaşattık. Önümüzdeki günlerde projemizin kapsamını genişleterek bizlerin sevgi ve ilgisine ihtiyaç duyan başka evlatlarımızı da üniversitemizde ağırlayıp onlarla çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Trakya Üniversitesinin kapısı tüm çocuklarımıza, şefkatle sonuna kadar açık.”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi ve atölye fikrinin sahibi Dr. Nilgün Tabakoğlu, Gönül Elçileri-Geleceğim Sensin projesinin bir iyilik hareketi olduğunu belirtti.

Bu hareketin düzenlenen atölyeler gibi çok farklı etkinliklerle sürdüğünü ve TÜ olarak birçok çocuğun hayatına dokunmaya devam ettiklerini ifade eden Tabakoğlu, “Suya atılan bu taşın halkaları günden güne büyüyor. Bu halkaların içerisine ne kadar çok yavrumuzu dahil edebilirsek mutluluğumuz da artıyor. İlk örneğini düzenlediğimiz atölye çalışmalarıyla onlara yepyeni bir ufuk kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Değerli Hocalarımızın da katkılarıyla, çok küçük dokunuşlarla çocuklarımızın yüzlerinde bir gülümsemeye vesile oluyoruz. Bugün burada üniversitemizin imkanlarıyla iki ayrı modül uyguladık ve gün boyunca çok keyifli dakikalar yaşadık. Gerçekleştirdiğimiz ilk çalışma aynı zamanda önümüzdeki günlerde başlatacağımız Gönül Elçileri Çocuk Akademisi’nin de temellerini oluşturacak. Bu kapsamda ilerleyen günlerde, Edirne ve ilçelerinden farklı okullardaki öğrencileri de üniversitemizde ağırlayacağız.” ifadelerini kullandı.
AA