Trakya'da yılın en sert gecesini simgeleyen 'Bocuk Gecesi' kutlandı

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, Balkan geleneği olan Trakya'da yılın en sert gecesini simgeleyen 'Bocuk Gecesi' kutlandı.

Trakya'da yılın en sert gecesini simgeleyen 'Bocuk Gecesi' kutlandı

Öğle saatlerinde Çamlıca köyünde etkinlik için düzenlenen alanda toplanan vatandaşlar hazırlıklara başladı. Yüzlerini boyayan vatandaşlar korkutucu olmak için çeşitli aksesuarlar giydi. Bazı vatandaşlar ise geceye özel hazırladıkları kıyafetleri ile ‘Bocuk Gecesi’ni doyasıya yaşamak için hazırlandı.

Korkutucu sesler çıkararak evlerin kapılarını ve camlarını çalan vatandaşlar, "Koleda-Bocuk Gecesi" etkinliğinde gönüllerince eğlendiler.

Köy meydanındaki stantlarda vatandaşlar korku temalı makyajlar yaptı. Çevre illerden ve ilçelerden yüzlerce katılımcı havanın kararmasıyla Orta Çağ’dan bu güne kadar süren geleneği yaşadı.

Etkinlikler kapsamında oluşturulan alanda gösteriler, söyleşiler ve konserler yapıldı. Beyaz çarşaf giyip yüzlerini boyayan gençler sokaklara çıkarak evlerin pençelerine vurdu. Ev sakinleri camlara vuran gençlere kabak tatlısı ve çeşitli ikramlarda bulundu.

Doğukan Vurgun