Trafik kurallarını önce teorik, sonra uygulamalı olarak öğrendiler

Edirne'de polis ekipleri tarafından lise öğrencilerine yönelik trafik kurallarıyla ilgili eğitim verildi.

Trafik kurallarını önce teorik, sonra uygulamalı olarak öğrendiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri tarafından Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.ve 12 sınıf öğrencilerine yönelik hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi.

Teorik eğitimde sunum yapan polis ekipleri, Emniyet Kemerinin önemi, Yaya kuralları ile trafikte hareketi kolaylaştıran motosikletler doğru kullanılmadığı sürece pek çok kazaya da zemin hazırladığı bu sebeple Güvenli Motosiklet kullanımı için Motosiklet Ekipmanları ile (Kask, Koruyucu Kıyafet) sürüşün her zaman önemli olduğu konuları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Verilen eğitimlerin verimliliğini ölçmek amacıyla ise lisesinin önünde emniyet kemeri ve kask uygulaması yapıldı. Polis ekipleriyle birlikte araçları ve motosikletleri tek tek durduran öğrenciler, böylece trafik kurallarını da uygulamalı şekilde öğrenme imkânı buldu.

Eğitimin ne kadar verimli olduğunu ölçmek amacıyla yapılan uygulamaya katılan Lise öğrencisi Berkant Özeki, teorik olarak öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak da yaptıklarını ve trafikte nelere dikkat edilmesi gerektiğini de gördüklerini ifade etti.

Motosikletiyle trafiğe çıkan sürücülere kask takmaları için çağrıda bulunan Lise öğrencisi Özeki, trafikte kurallara uyumun çok önemli olduğunu ve hayat kurtardığını aktardı.

Özlem Ceylan