Toplu ulaşıma zam talebi gelecek ay görüşülecek

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan toplum ulaşıma zam konusu gelecek ay yapılacak toplantıya kaldı. Gelecek ay yapılacak toplantıda Servisçiler Odası, Taksiciler ve ETUS başkanı mecliste zam talebine ilişkin sunum yapacak. Sunumun ardından meclis üyelerin oylarıyla zam talebi karara bağlanacak.

Toplu ulaşıma zam talebi gelecek ay görüşülecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında görüşülerek zam yapılması kararlaştırılan ve kısa sürede uygulanan Edirne Toplu Ulaşım (ETUS), taksi ve servis ücretleri için yeni bir zam talebi Ağustos ayı olağan toplantısında görüşüldü.

Gündem maddesi olarak görüşülen zam talebi meclis üyelerinin oylarıyla gelecek ay yapılacak toplantıya bırakıldı.

Gelecek ay yapılacak toplantıda Servisçiler Odası, Taksiciler ve ETUS başkanı mecliste zam talebine ilişkin sunum yapacak.

Edirne Belediye Meclisi toplantıları sonrası Ocak ayında onayladığı ilk zam kararının ardından 2023 yılındaki 2’nci zam kararını da Temmuz ayında onaylamıştı. Karara göre; ETUS araçlarına kent kartla sivil biniş 9 TL’den 12 TL’ye, öğrenci binişi 6,45’ten 8,50 TL’ye, kredi kartı veya temassız kart kullanımlı biniş 10 TL’den 14 TL’ye, QR biletler ise 15 TL’ye yükseltilmişti. Taksilerde ise 30 TL olan indi bindi ücreti 40 TL'ye yükseltilmişti.

Gelecek ay yapılacak toplantıda sunumların ardından zam talebinin karara bağlanması bekleniyor.

Haber Merkezi