Toplu ulaşıma yeniden zam geldi!

Edirne Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısındaki alınan karara göre toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı.

Toplu ulaşıma yeniden zam geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan toplum ulaşıma zam konusu Servisçiler Odası, Taksiciler ve ETUS başkanının mecliste zam talebine ilişkin sunum yapması için Eylül ayı toplantılarına ertelenmişti.

Recep Gürkan Başkanlığında Eylül ayı toplantıları için toplanan mecliste yapılan sunumun ardından zam talebi karara bağlandı.

Oy çokluğuyla alınan karara göre toplum ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı. Taksi açılış ücreti 28 lira, indi bindi 60 lira, servis ücretler 0-3 km 1050 lira, 3-6 km 1250 lira, 6-10 km 1450 lira, 10-15 km 1475 lira olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

ETUS ücretleri ise yeni zam kararıyla sivil ücret 16,80 lira, öğrenci biniş ücreti 11,90 lira, kredi kartı temassız 19,6 lira, QR bilet 21 lira olarak belirlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan mecliste yaptığı konuşmada, 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan ücretsiz biniş sistemini eleştirdi.

Gürkan, 65 yaş üstü vatandaşlar için her bir ETUS aracına 8100 lira destek vereceklerini aktardı.

AK Parti Edirne Belediye Meclisi Üyesi Engin Engin Makak zam kararı öncesi yaptığı konuşmada, toplu ulaşıma her zaman destek verdiklerini söyledi.

AK Parti grubu olarak zamma karşı olmadıklarını belirten Makak, “Biz yüzde 70 zamma karşıyız. Mazota gelen yüzdesel oranda zam yapılabilir dedik. Esnafın ilk talebi zam değil. İlk talep sistem. ETUS’tan vatandaş ve esnaf memnun değil. ETUS’tan kim memnun. İki tarafında mağduriyeti ortada. Edirne’de taşın altına el koyma vakti geldi. Hep beraber buyurun ulaşım komisyonuyla bu işi çözelim. Bu sefer esnafın dediği olsun başkanların dediği değil. Esnaf havuz sistemini istemiyor. Hepsiyle tek tek görüştük. 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili mağduriyetin farkındayız. İnşallah en kısa sürede düzenleme yapılır. Burada kimsenin ekmeği üzerinden siyaset yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bizler şeffaflık istiyoruz başka bir şey değil.” Dedi.

Haber Merkezi