Ticaret bağları güçleniyor

Rodopi Profesyonel Meslek ve Ticaret Dernekleri Birliği Başkanı Vafiadis I. Anestis ve beraberindeki heyet Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'i ziyaret etti.

Ticaret bağları güçleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın yapısı, sistemi ve çalışmalarından bahseden Zıpkınkurt "Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda İlimiz ve Ülkemize katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Edirne konum itibari ile Türkiye'nin Avrupa'ya açılan yüzü. Bu kapsamda komşu ülkeler ile bağlantılarımızı her zaman sıkı tutuyor, Bulgaristan ve Yunanistan ile çeşitli projeler yürütüyoruz. Yunanistan'ın Selanik, Dedeağaç, Kavala ve Drama gibi şehirleri ile işbirliklerimiz var. Sınır Ülkeleri ile ticaret hacmini geliştirecek her türlü projede girişim sağlamak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda şehirlerin ihtiyaçları belirlenerek sektörel bazda toplantılar düzenlenebilir, Gümülcine ve Edirne arasında da işbirliği yapılabilir." dedi.

Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın projeleri, katıldığı fuarlar,düzenlediği toplantılar, iş gezileri ve diğer faaliyetlerinden söz etti.Rodopi Profesyonel Meslek ve Ticaret Dernekleri Birliği Başkanı Vafiadis I. Anestis ise "Edirne'ye gerçekleştirdiğimiz ilk ziyaret. Görüyoruz ki Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Odaları gibi hizmet vermekte. İki ülke iş dünyası temsilcilerini bir araya getirip ortak projelerde çalışmak ve şehirlerimiz adına katkı sağlamak bizleri memnun edecektir." ifadelerini kullandı. Toplantının sonunda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren Rodopi Profesyonel Meslek ve Ticaret Dernekleri Birliği Başkanı Vafiadis I. Anestis ve beraberindeki heyete günün anısına İlimize özgü hediyelerini takdim ettiler.

Haber Merkezi