Tercan, Ukrayna-Rusya savaşına karşı yapılan diplomasiyi örnek gösterdi

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan gündeme dair yazılı basın açıklaması yayımladı. Tercan 'Bugün Rusya ve Ukrayna tahılıyla boğazlarından rızık geçen her Afrikalı çocuğun duasında Türk milleti, her mazlumun duasında Türk devleti geçiyorsa bu bizim için onurdur. Bu bizim için her şeyin üstünde bir payedir.' Dedi.

Tercan, Ukrayna-Rusya savaşına karşı yapılan diplomasiyi örnek gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tercan yayımladığı açıklamada, devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

                Devletin tüm kurumlarının vatandaşların sorunlarını çözmek birlik olduğunu ifade eden Tercan, “Birileri buğday hesabı yapacaktır. Birileri faturalar üzerinden hesap görmeye çalışacaktır. Ama birileri de buğdayın değil tarlanın derdine düşüp Hakkı muhafaza edecek, doğruyu savunacaktır. Bugün bizim yaptığımız budur: Biz buğdayın değil tarlanın derdine düştük. Çabamız buğdayın derdine düştüğümüzden değil tehdit altında olduğunu gördüğümüz tarlanın derdine düştüğümüz içindir. İşte bu gayedir bizleri bir araya getiren. Devletimiz her zaman olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın dertlerine derman olacak, bundan sonra olduğu gibi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için gereği neyse onu yapmaya devam edecektir.” Dedi.

                Covid-19 salgın döneminin 3 yıldır tüm dünyayı etkilediğini dile getiren Tercan, Türkiye’nin bu sıkıntılı süreci sağlam temeller üzerine oturtulmuş önlemler ve devlet millet birlikteliği ile aştığını aktardı.

                Salgınla mücadelenin ardından Ukrayna-Rusya savaşının patlak verdiğine değinen Tercan, yine devletin tüm dünyaya örnek bir diplomasi ile bu süreci de en iyi şekilde yönettiğini söyledi.

                Ekonomide dış etkenlerden dolayı kaynaklanan dalgalanmaların biteceğini ifade eden Tercan, “Bugün Rusya ve Ukrayna tahılıyla boğazlarından rızık geçen her Afrikalı çocuğun duasında Türk milleti, her mazlumun duasında Türk devleti geçiyorsa bu bizim için onurdur. Bu bizim için her şeyin üstünde bir payedir. Ekonomide dış etkenlerden dolayı kaynaklanan dalgalanmalar bitecektir. Ekonomiyi silah olarak kullanan zillet ittifakı kaybedecek, ferasetiyle geleceğe yön veren Türk milletinin ve Edirnenin asil evlatları kazanacaktır.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği ülkelerinin son 50 yılın, 60 yılın en büyük enflasyon oranlarıyla mücadele ettiğini belirten Tercan, ABD’nin son 50 yılın en yüksek enflasyon oranlarını faiz üstüne faiz ekleyerek atlatmaya çalıştığını vurguladı.

Tüm dünyanın büyük bir bocalama yaşadığını dile getiren Tercan, Avrupa Birliği ülkelerinin elektriksiz kalacakları günlere, doğalgazsız kalacakları aylara, gıdasız kalacakları zamana panik içinde hazırlık yaptığını iletti.

Türkiye’nin önlemleri çoktan aldığını vurgulayan Tercan, “Vatandaşımız mağdur edilmemiş edilmeyecektir. Geçtiğimiz 7-8 ay içinde çok önemli hamleler yapılmış, vatandaşımız ekonomik dalgalanmalar karşısında yalnız bırakılmamıştır. İnşallah önümüzdeki günlerde TBMM’de yine vatandaşımızı, çiftçilerimizi, esnaflarımızı, öğrencilerimizi rahatlatacak ek önlemler alınmıştır. Önümüzdeki hafta; Öğrenim kredilesi borçlarının faizleri silinecek, ücretlilere elektrik doğalgaz ödemesine yönelik vergi istisnası getirilecek, 2 bin TL altındaki ödenemeyen elektrik, doğal gaz borçları ise silinecektir.” Dedi.

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın kazanan taraf olacağını söyleyen Tercan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde vatandaşlara hizmet edilmeye devam edeceklerini aktardı.

Haber Merkezi