Tercan, 'MHP teşkilatı olarak tepkimizi ortaya koyduk'

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, geçtiğimiz günlerde oynanan Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında tribünlerden hükümete yönelik atılan sloganlara tepki gösterdi. Taraftarlar tarafından atılan bu sloganlara yönelik açıklama yapan Tercan, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunu kınadıklarını ifade etti.

Tercan, 'MHP teşkilatı olarak tepkimizi ortaya koyduk'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçe teşkilatları olarak genel başkanın talimatları doğrultusunda hareket eden bir teşkilat olduklarını söyleyen Tercan, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında tribünlerden istenmeyen, çirkin ve hoş olmayan sloganlar atıldığını ve bu durumu kınadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı hakkında atılan sloganları ve kullanılan kelimeleri kınayan Tercan, "İstifa diye bağıranlar oldu. Fakat orada en kötü bir cümle lan kelimesi de hoş bir şey değil. Milliyetçi Hareket Partisi olarak da biz bunları kınıyoruz. Çünkü bizim örfümüze, adetimize uygun olan sloganlar değildir" dedi.

Bu maçlarda yapılan tezahüratlardan dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini aktaran Tercan, "Sosyal medyada da duygu ve düşüncelerini ifade etmiştir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma hali Beşiktaş'ın taşıdığı milli manevi değerlere yakıştıramadık. Genel Başkanımız Beşiktaş üyeliğinden dün itibariyle ayrılmıştır. Milliyetçi Hareket partisi mensupları olarak Türkiye genelinde Beşiktaş'a üye olan bütün arkadaşlarımız ve genel merkezimizdeki yetkililer de Beşiktaş üyeliklerinden istifa ediyorlar" şeklinde açıklamada bulundu.

Türk milletinin büyük ve necip bir millet olduğunu aktaran Tercan, "Türk milleti Beşiktaş seyircisinden ibaret değildir" diyerek tepki gösterdi.

"Bu depremde Türk milleti gerekeni yapmıştır "

Türk milletinin bu depremde gerekeni yaptığını söyleyen Tercan, "Milletimiz üzerine her ne düşmüşse fazlasıyla yerine getirmiştir. Cumhur İttifakı da gereğini yapmıştır. Bugün bin 300 ülkücü kardeşlerimiz orada AFAD bölgelerinde üzerine düşeni yapıyorlar. Orada çadır atölyesi kurmuşlardır. Çadırlar yapıp vatandaşlarımıza erzak  dağıtıyorlar. Biz de buradan ülkü ocaklarımızı görevlendirdik. Orada görevlerini yapmışlardır ve görevleri bittikten sonra da buraya döneceklerdir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak cumhur ittifakının yanındayız. Cumhur İttifakı'nın zaferi için de üzerimize düşeni yapıyoruz, çalışıyoruz, koşturuyoruz. İnşallah Zafer Cumhur İttifakı'na olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan