Tercan, 'Devletimiz, engelli sorunlarına eğilmiş yasa ve yönetmelikler çıkarmıştır'

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Tercan, Engelli vatandaşlara sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan toplumsal hayat içerisinde hak ettiği yerin verilmesi, hayatını sürdürebilmeleri ve aktif bir şekilde çalışma hayatı içinde olabilmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Tercan, 'Devletimiz, engelli sorunlarına eğilmiş yasa ve yönetmelikler çıkarmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Değerlendirmelere göre ülkemizde resmî olmayan rakamlara göre 9 milyon dolayında engelli vatandaş olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalındığını söyleyen Tercan, bu rakamın ülkemizde her 100 kişiden 13’ünün çeşitli nedenlerle kendi kendine yetemeyecek durumda olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Bu denli yüksek oranda engelli birey olmasına rağmen, sosyal hayata, eğitime ve iş gücüne katılımında engelli vatandaşlarla aynı yoğunlukla karşılaşmadıklarını ifade eden Tercan, Çalışma hayatında yeterince yer edinmelerini sağlayacak özel eğitim imkânlarının sınırlı olması dolayısıyla toplumdan soyutlanmalarına ve kaderleriyle baş başa kalmalarına neden olduğunu aktardı.

“Her şartta engelli kardeşlerimizin sözcülüğünü yapmaya devam edeceğiz”

Devletin engelli sorunlarına eğildiğini yasa ve yönetmelikler çıkardığını aktaran Tercan, “Engelli kardeşlerimizin rahatı ve huzuru için herkes özveride bulunmalı, zorda kalan, çaresizce bekleyen, umutsuzca duran kim varsa yardım ve şefkat eli mutlaka uzatılmalı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu samimi niyet ve düşüncelerimizden asla ödün vermeyecek, her şart altında engelli kardeşlerimizin sözcülüğünü yapmaya ve onların problemlerini kökünden bitirmek için her desteği vermeye devam edecektir. İnsanlığımızda, maneviyatımızda, millet ve vatan sevgimizde doğruya ve hakka bağımlılığımızda herhangi bir engel olmadıktan sonra, diğer tüm pürüzleri, müşkülleri Allah'ın izniyle etkisiz hale getireceğimize gönülden inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Ülkenin her yerinde engelli bireylerin dertlerinin, sıkıntılarının sona ermesi, hayata güler yüzle bakmalarını, umutlarının yeşermesini en kalbi duygularla dilediklerini söyleyen Tercan, bu duygularla tüm engelli bireylere Cenabı Allah'tan sağlık, huzur, mutluluk ve esenlikler dolu yıllar dilediğini aktardı.

Haber Merkezi