Tercan, 'Devlet ve Millet olanlar kazanarak birleşiyorlar'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakına yön veren lider olduğunu belirten MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı yazılı açıklama Devlet ve Millet olanların kazanarak birleştiğine dikkat çekti.

Tercan, 'Devlet ve Millet olanlar kazanarak birleşiyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokrasi ve millet iradesinin kazandığını belirten MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik ruhuyla ülkenin bütünlüğü için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Bahçeli’nin kararını, adımlarını sorgulamam, sorgulatmam!"

"Bahçeli’nin kararını, adımlarını sorgulamam, sorgulatmam!" diyen Tercan,  "Bilirim ki Bilge Liderimin varsa en yanlışı, benim en doğrumdan daha doğrudur! İşinize bakın, boş lafları bırakın! “Lider-Teşkilat-Doktrin!”Devletimizi kuran akıl, Cumhuriyetimizi ilan eden akıl, Milli mücadeleyi yürüten akıl, Geleceği hedefleyen akıl, Türk Milliyetçiliğidir! Birleşe birleşe kazanacağız diyenler kaybede kaybede dağılırken, derdi Türkiye olanlar, Devlet ve Millet olanlar kazana kazana birleşiyorlar! Ülkücülüğünü kumar masalarında, noter masalarında, pazarlık masalarında pazarlayanlara inat; O, Milletinden, Ülkesinden, Ülküsünden başka bir şey düşünmedi. O kendine inananlar hiç utandırmadı. Onunla beraber yürüyenlerinde hiçbir zaman şahsi ikbal ve istikbal kaygıları olmadı. İşte MHP’deki Ülkücüleri diğerlerinden ayıran en büyük fark da budur. O Cumhur İttifakının bir destekleyicisi değil; bu ittifaka ruh ve yön veren bir liderdir" ifadelerine yer verdi.

"Cumhurbaşkanımız yemin ederken ayağa kalkmayan, Milletten de saygı beklemesin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ettiği sırada ayağa kalkmayanın, Milletin iradesine saygı duymayanın, Milletten de saygı beklememesi gerektiğine vurgu yapan Tercan, "Memleketi çözüm sürecinden alıp bugünlere getiren hepimizin Devlet babası, Lideri, Ağabeyisi, Büyüğü! Allah Türkmen Beyimizi korusun, ömrüne ömür katsın. Bu kadim Millet Ayakta! Siz oturmaya ve İstiklal marşımızı söylememeye devam edin. İt yerine koymayacağız sizi. Allah, bizi Ülkümüzden, İlkelerimizden, mensubu olmakla şeref kazandığımız Kutlu Davamızdan, Liderimizin izinden ve Teşkilat Büyüğümüzün emrinden ayırmasın! Şereflendik, şerefle yaşayacağız! Alkışlanınca dahi mahcubiyet duyan bir Liderin Evlatlarıyız, ne mutlu biz Milliyetçi Hareket Partililere, Ne mutlu Ülkücü gençlere. Türk Dünyasının Bilge Lideri, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, Allah sizi bizlerin ve tüm Türk Dünyasının başından eksik etmesin. Var olsun Türk Devleti, Yaşasın Türk Milleti… Ne Mutlu Türk’üm Diyene! Allah Ondan gani gani razı olsun" şeklinde açıklamada bulundu.

"Bir seçimi daha zaferle taçlandırdık"

Bir seçimi daha zaferle taçlandırdıklarını aktaran Tercan,"Birlik beraberlik içinde, nifak tohumları ekenlere fırsat vermeden, davamız uğruna her daim birlikteyiz. Türk ve Türkiye Yüzyılı Başladı, Kutlu Olsun… 100. Yılında Şahlanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgesinde ve tüm dünyada mazlumların umudu olacak ve bir kutup yıldızı gibi parlayacaktır. Biriz beraberiz; biz topyekün Büyük Türk Milletiyiz. Bugün hepimiz kazandık. Tüm Türkiye kazandı. Demokrasi ve millet iradesi kazandı. Şimdi birlik ve beraberlik içinde ve kardeşlik ruhuyla ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Cenâb-ı Allah’ın rahmeti, bereketi Kutlu Devletimiz ve Aziz Milletimiz üzerine olsun inşallah!" ifadelerini kullandı.