Tercan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajı

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan yayınladığı yazılı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek mesajı verdi. Tercan, 'Cumhurbaşkanımızı asla yalnız bırakmayacağız, yeniden cumhurbaşkanı seçeceğiz.' İfadelerini kullandı.

Tercan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan yazılı basın açıklaması yayınladı. Tercan açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek mesajı verdi ve şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle Milletvekili Genel Seçimleri yurt sathında takdire şayan bir sağduyu ve hassasiyet içinde tamamlanmış, böylece Türk demokrasisi bir kez daha bütün aleme rüştünü ispatlamıştır. Milletin şaşmaz ve değişmez hakemliği altında, güvenli bir ortamda neticelenmiştir. Milletimizin olgunluk ve sağduyusu sayesinde bir demokrasi şöleni havasında geçen 14 Mayıs Seçimleri; bundan sonraki dönemlerde yapılacak halk oylamalarının selameti için de mesut bir işaret olmuştur. Resmî olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan, yarışı açık ara önde tamamlamıştır.” İfadelerine yer verdi.

TBMM’de Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu sağladığını anımsatan Tercan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde yeniden açık ara birinci geleceğini aktardı.

MHP’nin milletvekili sayısını arttırarak nitelikli bir grupla ve üçüncü parti olarak TBMM’de yer aldığına vurgu yapan Tercan, partinin aleyhine yapılan algı çalışmalarının milletin nezdinde hiçbir değeri olmadığına dikkat çekti.

Tercan, partinin simgesi olan üç hilalle kurumsal kimliğinin gücüyle köklü bir seçmek kitlesine sahip olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı.

“Buna karşılık karanlıkta gölge oyunu oynayanlar, göğe merdiven dayamaya soyunanlar ve suya yazı yazanlar, sandığın altına gömülmüşlerdir. Muhalefet yanlısı ve temayül dolandırıcısı anket şirketlerince alacağı oy oranı baraj altında gösterilen MHP yüzde 10’u aşarak algı oyunlarını boşa çıkarmıştır. Her seçim sonunda olduğu gibi, MHP muarızı kamuoyu araştırma şirketleri ve bunların kuyruklu yalanlarına bel bağlayan çevreler yine ters köşeye yatmıştır. İktidarın değişmesini; kendilerine koltuklar, makamlar ve mevkiler verilmesini, hayali baharların gelmesini bekleyenlerin umutları, bir başka bahara kalmıştır. Seçimler dolayısıyla Türkiye’de kaos, karmaşa ve istikrarsızlık uman iç ve dış mahfiller, hayal kırıklığına uğramışlardır.”

Seçimlerin Türk milletine ve devlete hayırlı olmasını dileyen Tercan, sonuçların tüm siyasi parti ve kurumlar tarafından saygıyla karşılanacağını umduklarını kaydetti.

Haber Merkezi