Tercan, 'Basın mensupları ülkenin gözü, kulağı ve sesidir'

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Basın mensuplarının ülkenin gözü kulağı ve sesi olduğunu söyleyen Tercan, Yerel basının sıkıntılarını ve dertlerini iyi bildiklerini aktardı.

Tercan, 'Basın mensupları ülkenin gözü, kulağı ve sesidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. MHP olarak her zaman, yerel basının yanında yer aldıklarını belirten Tercan, "Çalışan gazetecilerin hep yanında olmuş, onlara gereken her türlü desteği vermişizdir. Gücünü halktan alarak mesai kavramı gözetmeden çalışan ve halkın sesi, gözü, kulağı olan basın mensuplarının ağır şartlarda çalıştığının farkındayız. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Aydınlatıcı ve yol gösterici işlevi ile basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir" dedi.

"Gazetecilerin çabalarının takdir edilmesi gerekir"

Bin bir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan gazetecilerin çabalarının takdir edilmesi gereken bir durum olduğunu söyleyen Tercan,"Aklı ve ahlakı yerli, irade ve kalbi milli olan, kalemini esir vermemiş, şahsiyet kalesini düşürmemiş gazetecilerimiz şanı büyük mücadele vermektedirler. Üzerlerine her ne düşüyorsa fazlasıyla yerine getirmek için mücadele ediyorlar. İlkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile kamuoyunun sesi olma görevini ve gerçekleri kamuoyuna ileten, köylerimizin, beldelerimizin, ilçelerimizin Edirne'nin ve ülkemizin dertlerini sıkıntılarını dile getiren ve Edirne halkıyla paylaşan basın mensuplarımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Gazetecinin sadece haber alan, haber veren değil, aynı zamanda karanlığa bir mum yakan, fırtınalarda deniz feneri gibi parlayan olduğunu vurgulayan Tercan, "Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm çalışan gazetecilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Gazetecilerin günümüzün zorlu salgın koşullarında görevlerini İfa etmek için fedakarca bir gayret ortaya koyduğunu aktaran Tercan, "Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda her şartta görevlerinin peşinde koşan… Bu anlamlı günde basın şehitlerimizi yad ediyor, tüm Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum. Tüm gazeteci arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Merkezi