Tekin'den Kardeş Şehir Anlaşması feshedilmesi talebi

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, Edirne Belediyesi ile İsrail'in Bat-Yam Belediyesi arasında Kardeş Şehir Anlaşması feshedilmesini talep etti.

Tekin'den Kardeş Şehir Anlaşması feshedilmesi talebi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği resmi olmayan rakamlara göre saldırılarda 15 bin 239’u çocuk, 10 bin 93’ü kadın olmak üzere 35 bin 984 Filistinliyi öldürdüğünü belirtti.

Geçtiğimiz günlerde İsrail savaş uçaklarının Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında çadırlarda yaşayan Filistinlileri bombaladığı aktaran Tekin, 8 ayı aşkın süredir soykırımın sürdüğüne dikkat çekti.

Tekin, Edirne Belediyesi ile İsrail’in Bat-Yam Belediyesi arasında Kardeş Şehir Anlaşması feshedilmesini talep etti ve şu ifadeleri kullandı:

“Edirne Belediyesi ile İsrail’in Bat-Yam Belediyesi arasında Kardeş Şehir Anlaşması bulunduğuna işaret eden Tekin; “Haksızlığa karşı durmak insanın onurudur. İsrail’in yaptığı bu katliama sessiz ve tepkisiz kalmak büyük bir acziyettir. Bu anlaşma derhal feshedilmelidir. Uluslararası suç işleyen, soykırım yapan İsrail’e karşı bir tepki olarak yapılacak ilk belediye meclisi toplantısında Ak Partili ve CHP’li üyelerin verecekleri ortak teklif ile Kardeş Şehir Anlaşması feshedilmelidir. En temel insan hakları ellerinden alınan Filistinli kardeşlerimize karşı uygulanan bu hukuksuzluğa karşı Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın tepki olarak bu anlaşmanın iptaline destek vereceğini düşünüyorum.”

Haber Merkezi