TED'li olabilmek için ter döktüler

Öğrencilere aydınlık geleceğin kapılarını aralayan TED Edirne Koleji okula kabul ve bursluluk sınavı hem öğrenciler hem de veliler tarafından yoğun ilgi gördü. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumla gerçekleştirilen sınava giren öğrenciler, başarılı olabilmek için ter döktü.

TED'li olabilmek için ter döktüler

Öğrencileri güvenle geleceğe hazırlayan ve kaliteli eğitim imkânı sunan TED Edirne Koleji, 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı için 4.5.6.7.8 ve 9'ncu sınıf öğrencilerine yönelik bursluluk sınavı düzenledi. Düzenlenen okula giriş ve bursluluk sınavına bin 500 başvuru yapıldı.

TED'li olabilmek için ter döktüler

Eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdüren TED Edirne Koleji, düzenlediği okula giriş ve bursluluk sınavı ile öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına imkân sağlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da TED Edirne Koleji tarafından 2023-2024 yılı için 4.5.6.7.8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen okula giriş ve bursluluk sınavı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

TED'li olabilmek için ter döktüler

TED Edirne Koleji tarafından düzenlenen ve 2 oturumda gerçekleştirilen sınava yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen sınavın ilk oturumunda 7,8 ve 9’uncu sınıf öğrencileri, 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen 2’nci oturumda ise 4,5 ve 6’ncı sınıf öğrencileri ter döktü.

Öğrenciler sınavdayken, veliler ise bekleme noktaları, konferans salonu, kantin ve okul dışında çocuklarının çıkmasını beklediler.

TED'li olabilmek için ter döktüler

"TED bir gelecek projesidir"

TED'in bir gelecek Projesi olduğunu söyleyen Kolejin Kurucu Müdürü Arzu Aydın, öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

TED'li olabilmek için ter döktüler

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bursluluk sınavının yoğun ilgi gördüğünü söyleyen TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, 2 oturumda gerçekleşen sınava yaklaşık bin 500 öğrencinin katılım sağladığını aktardı.

"Elde ettiğimiz birincilikler diğer öğrencilere örnek oluyor"

Sınava katılan öğrenci ve velilere teşekkür eden TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, "Her yıl yaklaşık bin 500 civarı öğrenci bu sınava başvuru yapıyor. Buda bize ayrı bir gurur veriyor. Her yıl Ocak ayında okula kabul ve bursluluk sınavını gerçekleştiriyoruz. Sınavımız 2 oturumda gerçekleştiriliyor. İlk oturumda 7,8 ve 9’uncu sınıf öğrencileri sınava giriyor. İkinci oturumda ise 4,5 ve 6’ıncı sınıf öğrencileri sınava katıldı. Okulumuzun 4 yıldan beri LGS başta olmak üzere çeşitli sınavlarda elde ettiği birincilikler ile göstermiş olduğu başarılar yeni öğrencilerimize örnek oluyor. Bizlerde bu durum karşısında gururlanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

TED'li olabilmek için ter döktüler

"TED Edirne Koleji sadece Edirne için değil, çevre il ve ilçeler içinde bir değer"

 

TED'li olabilmek için ter döktüler

Kızını sınava getiren veli Recep Vural, “Önceki dönemlerde çocuklarım yine burada bursluluk sınavına girmişti. Çocuklarımızın başarı durumunu görmek için geldik. TED’in yaptığı sınavlar gerçekten çocuklarımızın durumunu gösterecek nitelikte. TED Türkiye’de marka bir isim. Kolejin kurucusu Nesim beyi kutlamak gerekiyor. Çok cesur davranarak Edirne gibi bir yere böyle bir kolej kazandırdı. Edirne’ye kattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. TED Edirne Koleji sadece Edirne için değil çevre il ve ilçeler içinde bir değer. İnşallah kızım başarılı olur ve bu okulda eğitim görür” ifadelerine yer verdi.

TED'li olabilmek için ter döktüler

Bursluluk sınavı için Keşan'dan gelen öğrenci velisi Turgay Büyükeren, "Kızım 8. sınıf öğrencisi onu sınava getirdim. Keşan'da oturuyoruz. Emekliliğime az kaldı. Kızım kazanırsa buraya taşınmayı düşünüyoruz. TED Koleji iyi bir eğitim kurumu olduğu için kızımın burada okumasını çok isterim" dedi.

TED'li olabilmek için ter döktüler

İstanbul'dan gelen Mehmet Şahin, "Aslen Edirneliyiz. Burada bir bahçemiz var. TED Koleji de istediğimiz bir yer olduğu için çocuğumuzu sınava getirdik. Hem kendini denemiş olur, hem de olursa buraya yerleşebiliriz" dedi.

Özlem Ceylan