TED KOLEJİ'NDEN DÜNYA RESSAMLAR GÜNÜ SERGİSİ

TED Edirne Koleji Dünya Ressamlar Günü dolayısıyla 'Sanatı Seviyorum' Projesi kapsamında dünyadan birçok sanatçının eserleri ile okul koridorunda bir sergi oluşturdu. Öğrenciler oluşturulan sergide dünyanın en çok bilinen ressamların eserlerini seçerek tablolar hakkında bilgi verdi.

TED KOLEJİ'NDEN DÜNYA RESSAMLAR GÜNÜ SERGİSİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji Dünya Ressamlar Günü dolayısıyla sergi düzenledi. Sergide öğrenciler ressam ve eserlerini anlattı.  

“Öğrenciler serginin bir parçası haline geldi”

“Sanatı Seviyorum” Projesi kapsamında dünyadan bir çok sanatçının eserleri ile okul koridorunda bir sergi oluşturduklarını aktaran TED Edirne Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Deniz Bağcı, öğrencilerin eserler hakkında araştırma yaparak kendi bakış açılarını da katarak eserleri yorumladıklarını söyledi.

Öğrencilerin serginin bu şekilde bir parçası haline geldiğini ifade eden Bağcı, “Geçmişten günümüze mrias kalan ulusal ve evrensel sanat eserleri ve sanat eserlerini ve sanatçıları tanımayı anlamayı ve haz almayı sağlayan bu projeler ile öğrencilerin hem okul içinde hem de okul dışında hayatlarını sanata entegre ederek çok yönlü bireyler haline gelmeyi amaçlıyoruz.” Dedi.

Van Gogh’un Yıldızlı Gecesi onun en önemli eserlerinden bir tanesidir”

7. sınıf öğrencisi Özüm Öykü Erdemir, Ünlü Ressam Van Gogh’un yıldızlı Geceler eserini anlattı. Yıldızlı Gece’nin Ressam Van Gogh’un tuval üzerine yağlı boyayla çizdiği bir eseri olduğunu belirten Erdemir, “Van Gogh’un yıldızlı gecesi onun en önemli eserlerinden bir tanesidir. Tablo ortalama bir akşam sakin bir geceyi anlatmaktadır. Tablodaki manzara Van Gogh’un akıl hastanesini doğuya bakan penceresinden güneş doğmadan hemen öncesindeki manzaraya hayalin eklenmesiyle oluşmuştur. Ressam bu manzaradan esinlenerek bu tabloyu oluşturmuştur. Tablo günümüzde New York Modern Sanatlar Müzesi’nde sergilenmektedir. “ ifadelerini kullandı.

“Narlar ve Ayvalar eserinin en dikkat çekici özelliği resmin üstündeki objelerin gerçek duruşu”

Şeker Ahmet Paşa’nın yapmış olduğu Narlar ve Ayvalar eserinin en dikkat çekici özelliğinin resmin üstündeki objelerin gerçek duruşu olduğunu aktaran 7. sınıf öğrencisi Dener Dönertaş, “Ayrıca resmin bir diğer dikkat çekici ve güzel özelliği de resimdeki renklerin birbiriyle uyumudur. Ve bu eserinde de en dikkat çekici özelliği de renklerin ve objelerin birbiriyle uyumu ve şık duruşudur.“ şeklinde konuştu.

Bir başka öğrenci ise Osman Hamdi Tanpınar’ın Kaplumbağa Terbiyecisi eseriyle ilgili bilgi verdi.

“Mutluluğun Resmi Dianne Dengel’a ait”

Çoğu kişi tarafından Abidin Dino’nun eseri zannedilen Mutluluğun resmi’nin aslında Dianne Dengel’a ait olduğunu dile getiren 7. sınıf öğrencisi Tuğçe Naz Ünal, “Nazım Hikmet ile Dino’nun çok yakın olduğu zamanlarda Nazım Hikmet Dino’ya sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin diye sorar. Dino bu sırada bir tuvalde değil de mutluluğun resmi adlı şiirle cevap verir. Şiir ana temasıyla tuvalin teması arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır. Aralarında sadece isim benzerliği vardır.” Dedi.

7. sınıf öğrencisi Barış Demir Picasso’nun Ağlayan Kadın tablosunun 1937 yılında yağlı boya ile yapılmış olduğunu söyledi.

Arles’daki Yatak Odası hakkında bilgi veren 7. sınıf öğrencisi Elif Bade Dinçsoy, “Van Gogh taşındıktan sonra bilinen ressamlardan olan Ressam Paul George’nin paylaşımlarda bulunmak için yatak odaasına davet eder. Ardından misafirlerini beklerken yeteneklerini göstermek için kendi odasının resmini çizer.” Diye konuştu.

 İnci Küpeli Kız tablosunun 1665 yılında Johannes Vermeer tarafından yapılmış olduğunu ifade eden 6. sınıf öğrencisi Oğuzhan Biray, “Yapımında pahalı malzemeler parlak boyalar kullanılmıştır. Bu tabloya Kuzey’in Mona Lisa’sı ya da Hollandalı Mona Lisa’da denir.”  Dedi.

6. sınıf öğrencisi Cemal, Salvador Dali’nin Butterfly eserinin süreealist bir eser olduğunu ve renklerinin çok canlı olduğunu belirtti.

Burcu Temel