TED Edirne Koleji 'Sorumluluk Treni'nin dördüncü durağı Iğdır oldu

TED Edirne Koleji öğrencileri, "Hayat Paylaşınca Güzel" Projesi çerçevesinde topladığı kitapları bu yıl kardeş okul olarak belirlenen Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu ile paylaşacak.

TED Edirne Koleji 'Sorumluluk Treni'nin dördüncü durağı Iğdır oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve sosyal sorumluluk projeleri ile gelenekselleşen “Sorumluluk Treni” için bu yıl yeni bir kardeş okul belirlendi.  Önceki yıllarda Kolejin İlkokul PDR birimi tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projeleri ile gelenekselleşen “Sorumluluk Treni” için bu yıl belirlenen yeni bir kardeş okul ile toplanan kitapları paylaşmanın mutluluğu yaşanacak.

Türk Eğitim Derneğinin en önemli misyonlarından birisi olan “Eğitimde Fırsat Eşitliği” ilkesini temel alan proje ile kardeş okuldaki fırsatları eşitlemek için çıkılan yolda Dördüncü yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşayan TED Edirne Koleji’nin, 'Sorumluluk Treni’nde bu yılki durağı Iğdır’ın Aralık İlçesindeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Köy Okullarının Hayata Geçirilmesi” projesine katkı sağlamak amacıyla, bu okullarda eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bir destek de TED Edirne Koleji ailesinden geldi. Öğretmeninden, yöneticisine, veliden öğrenciye kadar herkes yardım kampanyasına destek veriyor.

“Edirne’den Iğdır’a eğitimde fırsat eşitliği ilkesine destek”

TED Edirne Koleji yönetimi tarafından velilere atılan kısa mesajda, “Ailesi olarak öğretmeni, öğrencisi, velisi ile gerçekleştirecek olduğumuz yardım kampanyasına siz velilerimizin destek ve katılımları bizleri mutlu edecek ve kardeş okul öğrencilerinin yüzlerinde tatlı bir tebessüme dönüşecektir. Proje kapsamında kardeş okulumuzun öğrencileri için belirlenen ihtiyaç listesini ekte sizlerle paylaşıyoruz. Edirne’den Iğdır’a, Türkiye’nin bir ucundan bir diğer ucuna eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin yayılmasına gönüllü olarak destek vermek isteyen velilerimiz, en geç 21 Ekim 2022 Cuma gününe kadar ekteki ihtiyaçlardan seçip öğrencilerimizle birlikte okul güvenlik birimine teslim edebilirler. Destek ve katkılarınız için teşekkür ederiz” ifadelerine yer veriliyor.

Söz konusu projeye destek vermek isteyen veliler için son başvuru tarihi 21 Ekim 2022 Cuma olarak belirlendi.

Özlem Ceylan