TED EDİRNE KOLEJİ, PSİKOLOJİ SEMPOZYUMUNA İKİNCİ KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Geçtiğimiz yıl 'Ben, Biz ve Pandemi' teması ile gerçekleştirilen psikoloji sempozyumuna ev sahipliği yapan TED Edirne Koleji, bu yıl da 'Kişilik-Personality' ana temasıyla düzenlenen liseler arası psikoloji sempozyumunu paylaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor.

TED EDİRNE KOLEJİ, PSİKOLOJİ SEMPOZYUMUNA İKİNCİ KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

TED Edirne Koleji'nin ev sahipliğinde "Kişilik-Personality" ana temasıyla gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan "Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu" düzenlenen törenle başladı. Sempozyuma ev sahipliği yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kolej Kurucusu Nesim İba, organizasyonun geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl ve gelecek yıllarda da sürdürülmesi adına destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

TED Edirne Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından öğrenciler tarafından hazırlan piyano ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinleti seyirciler tarafından büyük alkış topladı. Daha sonra konuşmalara geçildi.

TED Edirne Koleji ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumunun", bu yılki teması "Kişilik-Personality" olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl 14 okul ve 260 öğrencinin katılımıyla yapılan sempozyuma bu yıl öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. TED Edirne Koleji’nin ev sahipliğinde kentteki tüm özel ve resmi okulların 9.10.11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen "Kişilik-Personality" ana temalı Psikoloji Sempozyumu 16 okuldan 500’e yakın lise öğrencisinin katılımıyla başladı.

“10 klinik psikoloğun katılımıyla çeşitli konular ele alınacak”

Kolejin konferans salonunda gerçekleştirilen liseler arası psikoloji sempozyumu 10 klinik psikoloğun gözetiminde gerçekleştiriliyor.  ‘Kişilik-personality’ ana temasıyla gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca devam edecek sempozyumda paranoid kişilik bozukluğu,  şizoid kişilik bozukluğu, şizotipal kişilik bozukluğu, antisosyal kişilik bozukluğu, borderline kişilik bozukluğu, histriyonik kişilik bozukluğu, narsisistik kişilik bozukluğu, çekingen kişilik bozukluğu,  bağımlı kişilik bozukluğu, obsesif - kompülsif kişilik bozukluğu konuları ele alınacak.

2 aylık bir hazırlanma süreci sonrasında Edirne merkezden 16 lise ve 500’e yakın katılımcı ile gerçekleştirilen sempozyumda 80 görevli öğrenci ekip ruhuyla çalışmalarını tamamladı.

“Çok anlamlı bir etkinlik olacak ve güzel sonuçlar çıkacak”

Geçen yıl düzenlenen sempozyumu kitapçık haline getirdiklerini ve dağıttıklarını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, “Geçen sene olduğu gibi bu seneki sempozyumunda çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Gençlerin böyle bir organizasyonu gerçekleştirmesi hem bizler için hem de aileleri için gurur verici bir durum. Çok anlamlı bir etkinlik olacak ve güzel sonuçlar çıkacak. Sürecin işleyişinde emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle organizasyonları her zaman destekledim ve desteklemeye devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.

“Böyle bir organizasyonda bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz”

Türk Eğitim Derneği’nin Edirne’deki temsilcileri olarak 94 yıl önce hedef gösterilen “Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmak” misyonu doğrultusundaki gidişatları sürdürdüklerini söyleyen TED Edirne Koleji Lisesi Müdür Nurdan Bayram, Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumuna ev sahipliği yapmanın ve böyle bir organizasyonda bir arada olmanın onurunu yaşadıklarını aktardı.

“Sempozyum öğrencilere büyük katkılar sağlıyor”

Geçen yıl ‘Ben, Biz ve Pandemi’ temasıyla ilkini gerçekleştirdikleri sempozyumun, salgın sürecinin etkilerinin daha iyi anlamlandırılmasına ve olası çözüm önerileri hakkında bilgi sahibi olunmasına önemli katkılar sağladığını belirten Bayram,  Sempozyumun farklı kategorilerinde görev alan tüm öğrencilerin akademik, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkısının çok büyük olduğunu ifade etti.

Bulunduğu ildeki diğer öğrencilerin gelişimine katkı sağlama” misyonunu barındıran TED Edirne Koleji’nde bu yılki sempozyumun ana temasının kişilik olarak belirlendiğini hatırlatan Bayram,  “Bireyin duygu, düşünce ve davranışları üzerinde belirleyici rol oynayan kişilik ile ilgili katılımcı öğrenciler tarafından yapılacak araştırma ve çalışmalar ile ortaya koyulacak veri ve sonuçlar her birimiz için kıymetli kazanımlar olacaktır” dedi.

Gençlerin geleceğini inşa etme amacıyla sempozyum düzenlediklerini aktaran Bayram, birçok güzel beceriler elde edileceğini ifade etti. Psikolojinin hayatın her alanında yer aldığını dile getiren Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak, sempozyumda bilimsel bir çalışma gerçekleştirildiği için büyük önem taşıdığını aktardı.

Kişiliğin, bireylerin özellikleri ile çevreyle girdiği etkileşim sonucunda ortaya çıktığına değinen Koordinatör Klinik Psikolog İmren Mercan Ceylan, M.Ö 370 yılında yaşayan Hipokrat’tan başlayarak 2 bin yıldır kişiliğin incelendiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından TED Edirne Koleji tarafından sempozyuma katkı sağlayan Koordinatör Klinik Psikolog İmren Mercan Ceylan, Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Sena Daşkıran, Klinik Psikolog Beyza Atlı Bozkurt, Dr. Öğretim Üyesi Psikiyatri Uzmanı Mehmet Arslan, Klinik Psikolog Ezgi Yürük, Klinik Psikolog Fatmanur Yenigün ve Klinik Psikolog Kübra Tarlacı’ya sertifika taktim edildi.

Sempozyumda katılan 16 lisenin danışman öğretmenine, sempozyum sürecinde 500’e yakın katılımcı öğrenciyi organize eden ve temalardaki araştırma süreçlerini yöneten moderatör öğrencilere sertifikaları verildi.

Özlem Ceylan