TED Edirne Koleji öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyum başarılı şekilde tamamlandı

TED Edirne Koleji ev sahipliğinde bu yıl 'Kişilik-Personality' ana temasıyla ve 16 okuldan 500'e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu' başarılı şekilde tamamlandı.  

TED Edirne Koleji öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyum başarılı şekilde tamamlandı

 

 

Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu’nda görev alan organizatör öğrenciler, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı ve destek sağladığı için TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Sempozyumun başarılı şekilde tamamlanmasına katkı sağlayan organizatör öğrencilere bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, “Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu için teşekküre gelen organizatör öğrencilerimize asıl teşekkür benden. Onlara destek olmak bizim görevimiz” diyerek öğrencilere sertifika takdim etti.

TED Edirne Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca çeşitli konuların ele alındığı "Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu" tüm öğrencilerin akademik, kültürel ve sosyal gelişimlerine de büyük katkı sağladı.  

TED Edirne Koleji ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu", "Kişilik-Personality" ana temasıyla gerçekleştirildi. 10 klinik psikoloğun gözetiminde gerçekleştirilen sempozyum 2 gün boyunca devam etti. 2 aylık hazırlanma süreci sonrasında merkezden 16 lise ve 500’e yakın katılımcı ile gerçekleştirilen sempozyumda 80 görevli öğrenci ekip bilinciyle çalışmalarını tamamladı.

Klinik psikologlar oluşturulan sınıflarda önceden belirlenen temalar hakkında sunum yaptı. ‘Kişilik-personality’ ana temasıyla gerçekleştirilen sempozyumda paranoid kişilik bozukluğu,  şizoid kişilik bozukluğu, şizotipal kişilik bozukluğu, antisosyal kişilik bozukluğu, borderline kişilik bozukluğu, histriyonik kişilik bozukluğu, narsisistik kişilik bozukluğu, çekingen kişilik bozukluğu,  bağımlı kişilik bozukluğu, obsesif - kompülsif kişilik bozukluğu gibi konular ele alındı.

“Sempozyumla ilgili rapor hazırlanarak kitapçık oluşturulacak”

10 tema, 10 klinik psikolog tarafından alt başlıklar halinde öğrencilere sunuldu. Sınıflarda yapılan sunumların ardından tema bildirgesi ortaya çıktı. Bildirge rapor halinde hazırlanarak kitapçık şeklinde getirilecek. Kitapçık sempozyuma katılan tüm katılımcılara, kurumlara ve okullara dağıtılacak.

“Bu tür organizasyonlar, gençlerin geleceğe hazırlanmasına da katkı sağlıyor”

Böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, bu tür organizasyonların gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl ilk kez bu sempozyumun heyecanını yaşadıklarını hatırlatan İba, bu yıl daha tecrübeli bir şekilde ev sahipliği yaptıklarını ve "Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu"nun başarılı şekilde tamamlandığını aktardı.

"Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu"nun bu yıl 2‘ncisini düzenlediklerini belirten Sempozyum Koordinatörü Recep Altınordu, 16 liseden 500’e yakın öğrencinin katıldığını hatırlattı.

Sempozyumda 80 görevli öğrencinin ekip halinde çalıştığını belirten Altınordu, 2 aylık bir hazırlanma süreci geçirdiklerini ve sürecin çok iyi işlediğini ifade etti.

“Bu tip etkinliklerin en önemli kriteri sürdürülebilir olmasıdır”

Öğrenciler için çok verimli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Altınordu, “Bu tip etkinliklerin en önemli kriteri sürdürülebilir olmasıdır. Bizlerde bunun devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi bu tip organizasyonlar çok emek isteyen işler. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl bu sempozyumu farklı temalarda yeniden gerçekleştireceğiz. Bu programların öğrencilerin kişisel gelişimine de katkı sağladığını düşünüyoruz. Sempozyumda ele alınan konular alanında uzman isimler tarafından öğrencilere sunuldu. Sunumların ardından oluşturulan tema bildirgesini de geçtiğimiz yıl yaptığımız gibi yine kitapçık haline getirip katılımcılara dağıtacağız. İkinci kez böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapan ve bizlere desteğini esirgemeyen TED Edirne Kurucusu Nesim İba’ya da sürdürülebilirliğe katkı sağladığı için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan