TED Edirne Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı gerçekleştiriliyor

Bölgenin en büyük eğitim yatırımı olan TED Edirne Koleji, 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılı için 4.5.6.7.8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen okula giriş ve bursluluk sınavı Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.  TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle sınavı her öğrenci için bireysel olarak randevu usulüyle birebir ve 5 güne yayarak planladıklarını söyledi.

TED Edirne Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı gerçekleştiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

92 yıllık tecrübesiyle eğitim çıtasını daha yukarıya taşımayı hedefleyen TED Edirne Koleji, düzenlediği okula giriş ve bursluluk sınavıyla binlerce öğrenciye daha iyi ve kaliteli eğitim alma imkânı sunuyor.

Salgın tedbirleri göz önünde bulunduruldu

TED Edirne Koleji’nde gerçekleşen bursluluk sınavına toplam bin 400 öğrenci başvuru yaptı. 1 ay öncesinden duyurusu yapılan TED Edirne Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı, planladığı gibi alınan tedbirler çerçevesinde gerçekleştirildi. Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında ilk olarak okula girişte öğrenci ve velilerin HES Kodları kontrol edildi. Bina girişinde termal kamera ile ateş ölçümü yapıldı. Öğrencilere sınav öncesi hijyen seti ve yedek maske verildi.

İlk gün 4’üncü sınıflar sınava girdi

Okula giriş ve bursluluk sınavında 15 Türkçe, 15 matematik ve 15 İngilizce sorusundan oluşan toplam 45 soru soruldu. Kovid-19 salgını nedeniyle 5 güne yayılarak gerçekleştirilen sınavın ilk gününde 4’üncü sınıf öğrencileri ter döktü. Ayrıca salgın nedeniyle öğrencilerin okulda kalma sürelerini kısa tutmak amacıyla da 1 saatlik sınav sonucunda diğer gruplara geçildi.  4’üncü sınıftan 9’uncu sınıf öğrencilerine kadar katılımın olduğu sınav sonucunda yaklaşık 50 öğrenci burs alabilecek.

Okulda alınan salgın tedbirleri velileri memnun etti

Öğrenciler sınavdayken, veliler de bekleme noktaları, konferans salonu, kantin ve okul dışında çocuklarının çıkmasını beklediler. Maske ve sosyal mesafe çerçevesinde bekleyen veliler, okulda alınan salgın tedbirleri sayesinde gönül rahatlığı ile beklediklerini söylediler.

“Planlamadaki en önemli sebep, çocukların bu süreci sağlıklı geçirmesi”

Okula giriş ve bursluluk sınavını gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirten TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle sınavı randevu usulüyle birebir ve 5 güne yayarak planladıklarını ifade etti.

Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl yapılan sınavların biraz daha farklı şartlarda gerçekleştirildiğini aktaran Aydın, yaptıkları planlamanın en önemli sebebinin çocukların bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirmesi olduğunu vurguladı.

“Hem öğrenciler, hem de veliler gönül rahatlığı yaşadı”

Okula kabul ve bursluluk sınavlarının Kovid-19 salgın tedbirlerine uyum çerçevesinde gerçekleştirildiği için hem öğrencilerin hem de velilerin gönül rahatlığı ile okula geldiğini dile getiren TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın; “Okulumuzda termal kamera ve hijyenden, mesafe kurallarına kadar tüm önlemleri aldık. Bu sınavları da tedbirlere uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Heyecanlı ve mutluyuz. Her zaman olduğu gibi bu yıl da velilerimizin ve öğrencilerin kolejimize olan ilgisi ve talepleri bizi çok mutlu etti” dedi.

 “Rahat bir sınav geçirilmesi için tüm koşulları sağladık”

Öğretmenlerin ve yöneticilerin çocukların rahat bir sınav geçirmesi için tüm desteği sağladıklarını söyleyen Aydın, en kısa sürede değerlendirmelerin yapılarak velilere geri dönüşlerin yapılacağını ve okula giriş ve bursluluk hakkı kazanan öğrencilerle bundan sonraki süreçte başarılı şekilde devam edeceklerini belirtti.

“TED bir gelecek projesidir”

Öğrencilere TED’li olmanın ayrıcalığını yaşamalarını dileyen Aydın; “TED bir gelecek projesidir. Edirne’nin tarihi ve kültürel yapısının yanında TED Koleji gibi bir okulda olmak sağlanan imkânlar bakımından çocuklarımız için büyük bir şanstır. Bu sınavda akademik süreçleri değerlendiriyoruz. Ama akademik başarının yanı sıra sanat, spor ve kültürel başarı da çok önemlidir. Gelecekte bu dünyayı güzelleştirecek ve çevre koruma bilinci gelişmiş gençler yetiştirmek istiyoruz. TED Okullarını en doğru şekilde temsil edecek nesiller yetişmiş olacak” dedi.

“Mutluluk ve gurur duyuyoruz”

Televizyonlarda TED mezunu TIP doktorlar ve profesörlerin salgınla ilgili konuşma yaptığını gördükçe mutluluk ve gurur duyduklarını söyleyen Aydın; “Bundan sonraki yıllarda TED Edirne Koleji mezunları da yine bilim insanları olarak bu topum ve dünya için üreten insanlar olarak görmek en büyük dileğimiz ve arzumuzdur. Biliyorum onlar da binlerce TED mezununun içerisinde bizi en güzel şekilde temsil edeceklerdir. Bu hafta başarılı bir okula kabul ve bursluluk sınavı geçirmeyi bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

TED Koleji’nin öğrenciler için gelecek, veliler için güven olduğunu hatırlatan Aydın, her yıl olduğu gibi bu yıl da sınava gösterdikleri ilgiden dolayı öğrenci ve velilere teşekkür etti.

 “Çocuğumuzun gelecekte iyi bir noktaya gelmesi için buradayız”

TED Koleji’nin bölgenin en büyük ve en güzel eğitim kurumlarından birisi olduğunu söyleyen Öğrenci velilerinden Ferhan Ertürk; “Salgın döneminde olduğumuz için buraya gelmeden önce biraz tedirginlik olmuştu. Ama okula geldiğimizde alınan tedbirleri ve uygulamaları gördüğümüzde içimiz rahat etti. Okula girişte HES kodlarımız kontrol edildi. Termal kamera ile ateş ölçümü yapıldı. Hijyen ve sosyal mesafe konusunda da hiçbir sıkıntı yoktu. Çocuğumuzun Edirne’de TED Koleji gibi bir okulda eğitim görmesi gelecekte de iyi bir noktaya gelmesi için de çok önemlidir” dedi.

“Çocuğumuz sınavdayken biz de içimiz rahat bir şekilde bekledik”

Türkiye’de bu okuldan mezun olduktan sonra çok iyi noktalara gelenleri gördüklerini ve Edirne’de böyle bir okul açılmasının bölge için büyük şans olduğunu Hasan Göz; “Daha önce de bir sınavına girmiştik. Hem çocuğumuz kendisini denemiş oluyor, hem de gelecekte iyi bir meslek sahibi olmasında kaliteli eğitim açısından bu okulda olmasını istiyoruz. Salgın dönemi devam ettiği için okulda alınan tüm önlemler içimizi rahatlattı. HES Kodu sorgulamasının yanı sıra, ateş ölçümü, maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları en üst seviyede uygulanıyor. Bu şekilde olunca çocuğumuz sınavdayken biz de içimiz rahat bir şekilde bekledik” dedi.

“TED Koleji hem bölgeye hem de çocuklara büyük katkı sağlıyor”

Okulda salgın tedbirlerinin tam olarak uygulanmasının örnek olduğunu aktaran Öğrenci Velisi Seda Meriç;  “Salgın hem bizleri hem de çocukları olumsuz etkiledi. Buraya gelirken biraz heyecanlı biraz da tedirgindik. Ama önlemleri gördüğümüzde içimiz rahat bir şekilde girdik. Çocuklarımız okulu çok özledi. Bu sınavla çocuğumuz hem kendisini denemiş oldu, hem de geleceğe zemin hazırlamak için teşvik edici bir adım atmış olduk. TED Koleji gibi bir okulun Edirne’ye açılmış olmasının hem çocuklara, hem de bölgeye büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Eğitim olarak başarılı öğrenciler yetiştiren ve geleceğe hazırlayan bir okul olduğu için çocuğumuzun bu okulda okumasını isteriz” dedi.

“Tüm önlemler göz önünde bulundurularak sınav yapılıyor olması bizleri memnun etti”

Okula giriş aşamasındaki karşılamayı motive edici ve rahatlatıcı bulduklarını söyleyen Öğrenci velilerinden Cevher Öztürk; “Çocuğumuz görevli öğretmenler tarafından karşılanıp sınav salonuna götürüldü. Hijyen koşuları gayet güzel ve özenle hazırlanılmış. Gereken tüm önlemler göz önünde bulundurularak sınav yapılıyor olması bizleri memnun etti. Çocuğumuz sınavda iken biz de gönül rahatlığı ile bekleme alanlarında oturduk. Çocuğumun sınavda başarılı olup bu okulda okumasını çok istiyorum. Bölgenin ve kaliteli eğitim anlayışının olduğu sayılı okullarından olduğunu düşünüyoruz. İnşallah çocuğumuz eğitimine burada devam eder ve bu sayede gelecekte de daha güzel noktalara gelir” dedi.

22 Şubat 2021 Pazartesi günü 4’üncü sınıflarla başlayan TED Edirne Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı 26 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek.

Özlem Ceylan-Burcu Temel