TED Edirne Koleji öğrencisi Sevinç, 1 ay boyunca Kanada'da eğitim görecek

TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hasan Ozan Sevinç, okulda uygulanan Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı kapsamında Kanada'ya gitti.

TED Edirne Koleji öğrencisi Sevinç, 1 ay boyunca Kanada'da eğitim görecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı'nın imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde tüm TED Okulları öğrencileri kültürlerarası öğrenci değişim programına katılıp denkliklerini alarak bir üst sınıftan tekrar TED Okullarında eğitime devam etme hakkına sahip oluyorlar.

Anlaşma çerçevesinde 1 ay boyunca Kanada'da eğitim görecek olan TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hasan Ozan Sevinç, hem İngilizce becerilerini geliştirecek hem de karşılık kültür alışverişi ile önemli bir deneyim kazanacak.

Lise Değişim Programı Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı bir program olan lise değişim programı,  14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin sene kaybetmemesine olanak sağlayarak yurt dışında lise değişim programı öğrencisi olarak okumasını sağlayan bir programdır. Öğrenciler uluslararası öğrenci kabul etme yetkisine sahip olan liselere bu program sayesinde gidebilirler. Gittikleri ülkelerde 6 aydan 4 yıla kadar kısa ya da uzun dönemli kalmaları mümkündür. Sürelerle ilgili bilgiler ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir.

Program; öğrencilere, ailelerine ve ev sahibi ailelere, farklı kültürlere yönelik anlayışı ve saygıyı derinleştirmek ve insanlığın gerçeklerini keşfetmek için olanak yaratırken, öğrencilere iyi bir İngilizce ve yurt dışında üniversite okuma fırsatı sağlamayı amaçlamaktadır.

Haber Merkezi