TED Edirne Koleji öğrencilerinden can ve mal kayıplarını önleyecek proje

Teknofest Ankara Deneyap Kart Robolig Yarışmasında 'Robokod' isimli takımın kaptanlığını yapan TED Edirne Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Umut Alp ve takımı, yağmur sonucu taşan dere, nehir ve kanalizasyonların yol açtığı sel afetlerini önlemek için erken uyarı sistemi geliştirerek büyük başarıya imza attı.

TED Edirne Koleji öğrencilerinden can ve mal kayıplarını önleyecek proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. Yerli olarak geliştirilen Deneyap Kart'ın proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliğini yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen Deneyap Kart Robolig Yarışması da ilk kez TEKNOFEST Ankara'da hayata geçirildi.

Her yıl yüz binlerce gencin başvurduğu dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in teknoloji yarışmalarına bir yenisi daha eklendi.

TEKNOFEST Ankara’da ilk kez DENEYAP Kart Robolig Yarışması festival kapsamında robolig formatında düzenlendi. Teknofest Ankara Deneyap Kart Robolig Yarışmasında 'Robokod' isimli takımın kaptanlığını yapan TED Edirne Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Umut Alp, okulunu, ailesini ve arkadaşlarını başarıyla temsil etti.

"TED'li öğrencilerden can ve mal kayıplarını önleyecek proje"

6. sınıf öğrencisi Umut Alp, temel elektronik, deneyap kart, kodlama gibi bilgileri içeren soru havuzundan rastgele olarak gönderilen 50 sorudan oluşan ilk aşamayı geçerek takım arkadaşlarıyla yarışmaya katılma hakkı kazandı. İlkokul- Ortaokul seviyesinde "Doğal Afet" temasında proje geliştiren Robokod, yağmur sonucu taşan dere, nehir ve kanalizasyonların yol açtığı sel afetleri için erken uyarı veren bir sistem tasarlıyor. Bu sistem sayesinde selden anında haberi olan yetkiler, erken önlem alarak can ve mal kayıplarını önleyecek tedbirler alabilecekler.

Haber Merkezi