TED Edirne Koleji Öğrencileri NASA'dan elde edilen verilerle web sitesi tasarladı

TED Edirne Koleji öğrencileri, dünyanın farklı ülkelerinden 125 takımın katıldığı yarışmayı ortaokul kategorisinde 6, lise kategorisinde ise 15'inci sırada bitirerek büyük başarı elde etti.

TED Edirne Koleji Öğrencileri NASA'dan elde edilen verilerle web sitesi tasarladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

                TED Edirne Koleji öğrencileri 2 farklı kategoride ‘NASASpaceApps’yarışmasına katıldı. Online olarak gerçekleştirilen yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden 125 takım katıldı. Ortaokul kategorisinde TED Edirne Koleji öğrencileri 125 takım arasında 6’ıncı olmayı başardı.

Dünya çapında başarı

Ortaokulu öğrencileri NASASpaceAppsChallenge'da 125 takımın yer aldığı küresel etkinlikte 6. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attılar.

TED Edirne Koleji Ortaokulu öğrencileri; Yahya Çınar Kıyunat, Kerem RüzgârPaksuz ve Yiğit Uras Demirhan, NASA Space AppsChallenge'da bu yılın teması olan ‘Gezegen Turizm Ofisi’ konusuna odaklandı.
Oyuncuların farklı gezegenleri ve güneş sistemindeki ilginç bilgileri keşfedebilecekleri bir oyun geliştirdiler.

Lise öğrencileri suyun önemine dikkat çeken web sitesi tasarladı

TEDEdirneKoleji Anadolu Lisesi öğrencileri de NASASpaceAppsChallenge'da dünyanın farklı ülkelerinden 125 takımın yer aldığı yarışmada 15’inci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attılar.

Öğrenciler; Berra Güner, Kübra Güner, Doğa Birgili, Derin Çamlıtepe ve Başak Dila Kemerci, "Everything Starts withWater" teması ile suyun insan hayatındaki önemine dikkat çeken bir web sitesi tasarladılar.

NASA'dan elde edilen veriler kullanılarak tasarlanan web sitesinde, uzay teknolojilerinin su kaynaklarının izlenmesi ve yönetilmesinde nasıl kullanılacağı inceleniyor. Her yıl dünya genelinde düzenlenen NASA Space Apps Challenge yaratıcı projeler geliştirmek isteyen katılımcıları, uzay bilimleri konusundaki sorunları ele almak ve inovasyonu teşvik etmek amacıyla bir araya getiriyor.

HABER MERKEZİ