TED Edirne Koleji öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı

Kentin en köklü eğitim kurumlarından birisi olan TED Edirne Koleji 8.sınıf öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı. Törende konuşan TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, öğrencilerle güzel bağlar kurduklarını belirterek bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılarının devamını diledi.

TED Edirne Koleji öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kolejin konferans salonunda düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra konuşmalara geçildi.

"Öğrencilerimizle güzel bağlar kurduk"

Öğrencilerin akademik başarılarına şahitlik ettiklerini söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba,"Hem duygusal, hem sosyal, hem de saygı anlamında çocukların hepsi birer pırlanta gibiydi buna şahitlik ettik. Duygusallaşıyoruz. Her bitiş yeni bir başlangıç oluyor. Çocuklarımızın kimisi burada devam edecek kimisi tercih ettikleri başka yerlerde devam edecekler. Ama her ne olursa olsun biz onları devamlı takip edeceğiz. Güzel bağlar kurduk. Umarım hepsinin yolları açık olur. Biz şahidiz çok emek verdiler" dedi.

"Takdire şayan bir çalışma temposu gösterdiler"

Öğrencilerin takdire şayan bir çalışma temposu gösterdiğini belirten İba, "Haftanın 3 günü etüde kalanlar Cumartesi günleri yine deneme sınavları ve etütler oldu. 50'den fazla deneme sınavına girdiler. Stres yönetimini ve kendi alanları ile ilgili süreci çok iyi yönettiler. Hepsini yürekten tebrik ediyorum. Anne ve babalara da ayrıca teşekkür ederim. Çocuklarına çok güzel destek oldular. Liseye geçiş sınavı yapıldı. Olmadıysa da sakın kimse üzülmesin. En azından herkes elinden geleni yaptı" ifadelerine yer verdi.

Çocuklara bundan sonraki hayatlarında başarılarının devamını dileyen İba, Öğretmen arkadaşlara da gösterdikleri gayretten dolayı teşekkürlerini sundu.

"TED Edirne Kolejinde kaliteli bir eğitim aldınız"

Bu öğretim yılının başında sizlerle beraber olduğumda hepinizin gözünde umut ve biraz da kaygı vardı. Şu an ise TED Edirne Koleji'nin mezun gençleri olarak karşımızdasınız diyerek öğrencilere seslenen Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, "Öncelikle okulumuzun açıldığından bu yana koruduğu disiplin ve üstün başarı geleneğinin zorluklarına karalı bir biçimde göğüs gerdiğiniz için sizleri tebrik etmek isterim. Çok çaba sarf ettiniz. Ancak lise eğitiminizde ve gelecekteki çalışma hayatınızda sizlere aktardıklarımızdan faydalanacağınızı biliyoruz. Çünkü TED Edirne Kolejinde kaliteli bir eğitim aldınız. Akademik açıdan sağlam bilgiler, bir düşünme tarzı ve çalışma yöntemleri edindiniz" ifadelerine yer verdi.

"Bugün Öğrencilerimizin emeklerini taçlandırdığımız gün"

Mezuniyet törenlerinin duygusal, iz bırakan, unutulmaz dedikleri anlar olduğunu belirten TED Edirne Koleji Ortaokul Müdür Yardımcısı Fulya Bektaş,Hep birlikte emek verdikleri öğrencilerin emeklerini taçlandırdıkları gün olduğunu aktardı.

Öğrencilerin ortaokul eğitimini tamamladığını ve onlar için hayatta yeni bir yol yeni bir dönem açıldığını aktaran Bektaş, bundan sonraki hayatlarının başarılı, huzurlu olmasını yürekten temenni ettiklerini ifade etti.

"Başlangıçlar heyecanlı, umutlu ve güzeldir, bitişler ise zor"

Başlangıçların heyecanlı, umutlu ve güzeldir, bitişlerin ise zor olduğunu söyleyen Bektaş gençlere seslenerek , "Sizler hayatınızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, yeni beklentiler ve umutlarla diğer bir sayfasını açıyorsunuz. Ortaokuldan ayrılırken, arkanızda size ve sizden sonra gelecek öğrencilere emek verecek, haklarını asla ödeyemeyeceğiniz, yöneticileriniz, öğretmenleriniz ve okul çalışanlarından oluşan TED Ailesi'ne bırakıyorsunuz. Kocaman bir aile olan, okulumuz yönetici ve öğretmenlerine, sizler adına, bir öğretmeniniz olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum Bizim bütün ümidimiz gençliktedir sevgili çocuklar. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Işığınız Cumhuriyet, rehberiniz Atatürk olsun" dedi.

Eğitim Koordinatörü Ahmet Uzunçınar, öğrencilerin bu süreçte yalnız akademik başarılarla kalmadığını ve hayata dair pek çok ders de aldığına değindi.

Veliler duygu dolu anlar yaşadı

Konuşmaların ardından 8. Sınıf öğrencilerinin ve öğretmenlerinin slayt gösterisi katılımcılara sunuldu.  Daha sonra mezun olan öğrenciler, sınıf öğretmenleri eşliğinde tören alanına alkışlar eşliğinde giriş yaptılar. Öğrenciler kadar heyecanlı olan veliler ve yakınları da bu anlar telefonlarına kaydederken duygu dolu anlar yaşadı.

Okulu derece ile bitiren öğrencilere ödülleri TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba tarafından verildi.

Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini içeren konuşmalarının ardından sertifikalar verildi. Daha sonra ise Bayrak, flama ve devir teslim törenine geçildi. Tüm ortaokul öğretmeleri sahneye çıktı ve TED mezuniyet andı okundu. Pasta kesilmesi ve kep atma seremonisinin ardından tören sona erdi.

Haber Merkezi