TED Edirne Koleji'nden iki Türkiye şampiyonu

TED Edirne Koleji öğrencilerinden Duru Yurtsever ve Furkan Kağan Özdemir, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan ile 'Türkiye Birinciliği' kazandı.Türkiye birincisi Duru Özdemir, 'Burada öğretmenlerimin okul yönetiminin ve ailemin katkısı çok büyük oldu' dedi.

TED Edirne Koleji'nden iki Türkiye şampiyonu

MEB tarafından yapılan açıklamada, 4 Haziran'da gerçekleştirilen LGS kapsamında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçlarının açıklandı.

"Ekip çalışması ile çok güzel bir başarı elde ettik"

"4 yılda dört 500 tam puan çıkaran öğrencimizin olmasının gurur verici"

Bu başarının sırrının tamamen motivasyon ve inanç olduğuna inandıklarını söyleyen TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, "Akademik bir düzen, akademik bir disiplin bunlar çok kıymetli. Ama eğer bizler öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi buna inandırmayı başaramazsak başarı gerçekten zor oluyor. Türk Eğitim Derneği'nin Edirne'deki meşalesi olarak 4 yılda dört 500 tam puan çıkaran öğrencimizin olmasının gurur verici olduğunu belirtmek istiyorum. Bu gerçekten hiç kolay bir başarı değil. Bunun için öncelikle TED eğitim kurumunu Edirne'ye kazandıran kurucumuz Nesim İba'ya, ardından tüm öğretmenlerimize, değerli yöneticilerimize ve bize inanan velilerimize teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

"Yoğun bir program uyguluyoruz"

Öğrencilerin Ağustos ayında çalışmaya başladığını ve yoğun bir program uyguladıklarını söyleyen Fen Bilimleri Zümre Başkanı Özkan Birer, TED Edirne Koleji olarak daha önce de Türkiye şampiyonları yetiştirdiklerini ve çok başarılı öğrencilerin olduğunu ifade etti.

"Gerçek sınav ortamını yıl içinde yaşattık"

Bu başarının bir ekip çalışması sayesinde olduğunu aktaran Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dilek Düğme, "Öğrencilerimiz velilerimiz ve okulumuzun katkısı sayesinde güzel bir sinerji yakaladık. Ağustos ayından beri başladığımız çalışmalarda öğrencilerimize gerçek sınav ortamını yıl içinde yaşattık. Seçtiğimiz denemeler ve yaptığımız sınavlar bu sınav gibiydi ve sonuçları da bu aldıkları sonuca yakındı. Bu bizim için bir sürpriz olmadı. Hem 2 tam puan alan öğrencimiz hem de çıkarttığımız ortalamamız beklediğimiz bir sonuçtu.Büyük çabamızın meyvelerini aldık" dedi.

"Planlı çalıma yaptım yarım saat sınırı koydum"

TED Edirne Koleji öğrencisi Furkan Kaan Özdemir,"Günde çok soru çözmeden verimli bir şekilde yeni nesil ve zor soruları akıl ve mantığımı kullanarak 200 soru çözerek başarılı bir sınav geçirdim. Teknolojik cihazlardan ve oyunlardan biraz uzak durdum. Bu süreçte öğretmen ailemin ve arkadaşlarımın katkısı oldu. Bu tam bir ekip işi oldu. Aslında planlı çalıştım, yarım saat sınırı koydum. İlk önce baya stres yaptım. Hızlı çözerek boş bıraktıklarıma döndüm. Sınava girecek arkadaşlar stres yapmasınlar inatlaşmasınlar boş bıraksınlar" dedi.

TED Edirne Koleji yönetimi ve hocalarının sınava hazırlanırken çok büyük destek olduğunu söyleyen Özdemir, bunun tam bir ekip işinin sonucu olarak ortaya çıktığını aktardı.

" Okulda LGS ortamını oluşturduk"

TED Edirne Koleji öğrencisi Duru Yurtsever, "Düzenli çalışmak çok önemli. Burada öğretmenlerimin okul yönetiminin ve ailemin katkısı çok büyük oldu. Bol bol deneme çözdüm. Açıkçası sosyal medyayı ve telefonumu abartmadan kullandım. Bol deneme çözmemizin faydası çok oldu. Okulda LGS ortamını oluşturduk onun da büyük katkısı oldu. Son 1 hafta kala LGS'ye gireceğimiz sınıflarda deneme olduk. Onun da çok katkısı oldu. Stres özellikle ikinci dönemin başlarından yaptım moralimin düştüğü olmuştu sınava bir kaç gün kala rahatlamıştım" dedi.

Kızı Duru ile gurur duyduğunu belirten Anne Seçil Yurtsever, sorumluluk sahibi olması ve bu şekilde bir başarı yakalamasının kendi çabalarıyla olduğunu ve bu durumda çok mutlu olduklarını aktardı.

"Küçük yaştan beri sorumluluğunu biliyordu"

Oğlu Furkan Kaan'ın küçük yaştan beri sorumluluk sahibi olduğunu aktaran Anne Olcay Özdemir, maddi manevi her şekilde desteklediklerini ve bunun sonucunda gelen başarının mutlu ettiğini ifade etti.

Baba Cihangir Özdemir, oğlunun düzenli şekilde çalıştığını ve kendilerinin de desteği ile bu başarıyı elde ettiklerini söyledi.