TED Edirne Koleji'nden özel yüreklere destek

TED Edirne Koleji ortaokul öğrencileri 'Elden Ele, Engelsiz Bir Sene' sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde engelli öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

TED Edirne Koleji'nden özel yüreklere destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresinin düzenlediği 2022-2023 yılında "Nesilden Nesile Yeni Bir Sene" sloganıyla başlatılan projenin geliriyle Edirne Huzurevindeki yaşlılara destek olundu. Sosyal sorumluluk projesini 2023-2024 eğitim öğretim yılında da devam ettiren TED Edirne Koleji, bu kez engelli bireylere destek olmak için kolları sıvadı.  

Okulda düzenlenen kermes için aileleriyle birlikte hazırlık yapan öğrenciler, pasta, kek ve poğaça hazırlayarak dayanışma örneği sergiledi. Bazı öğrenciler ise harçlıklarıyla dışarıdan aldığı tatlı, poğaça gibi ürünleri satılması için kermese getirdi.

"Elden Ele Engelsiz Bir Sene" sloganı ile engelli bireylere destek olmak, herkesin bir engelli adayı olduğunu düşünerek duyarlılık kazanmak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini öğrencilere kavratabilmek ve öğrencilerin toplumsal hayatta sorumluluk almalarını sağlamak amacıyla 11-15 Aralık 2023 tarihleri arasında okulda yapılan kermes, destek bekliyor.

Açılış kurdelesinin kesilmesi ile başlayan kermes etkinliği, konuşmalarla devam etti.

"Proje dayanışma örneği sergiliyor"

Öğrencilerin başlattığı kermesin 15 Aralık Cuma gününe kadar devam edeceğini belirten TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, Kermesten elden edilen gelirle Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

Alınan ürün karşılığı ödenen her bir ücret ile engelli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanacağını aktaran Girgin, başlatılan bu projenin dayanışma örneği ve çok kıymetli olduğunu söyledi.

"Çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdiler"

Öğrencilerin çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdiğine değinen TED Edirne Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Yıldırım, kermesin hazırlanmasına katkıda bulunan öğrenciler ve öğretmenlere teşekkür etti.

Engelli bireylerin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin de kermeste satışa sunulduğunu belirten Yıldırım, bin bir emekle hazırlanan bu ürünlerin ayrı bir anlam taşıdığını ve çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından kermes gezilerek alışveriş yapıldı.

Kermes sonrası elde edilen gelir ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi Okuluna destek sağlanacak.

Haber Merkezi