TED EDİRNE KOLEJİ KÜREK KULÜBÜ AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Edirne'deki nehirleri kürek sporuna kazandıran TED Edirne Koleji Kürek Kulübü, Avrupa kürek şampiyonasının kentte düzenlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Dünya kürek federasyonu yetkilileri 2024-2025 yılları arasında düzenlenecek 19 ve 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'na aday olan Edirne'de Meriç Nehri'nde incelemelerde bulundu. Bu spora önderlik etmekten ve destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, heyecanla İsviçre'de düzenlenecek toplantıdan çıkacak kararı beklediklerini söyledi.

TED EDİRNE KOLEJİ KÜREK KULÜBÜ AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meriç Nehri’ndeki doğal parkurda incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Dünya Kürek Federasyonu Yetkilileri ve Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba ile birlikte Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı makamında ziyaret etti. Heyet, daha sonra ise Meriç Nehri’ne geçti.

Dünya Kürek Federasyonu Kurul Üyeleri 2024-2025 yıllarında düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası için aday parkur gösterilen Meriç Nehri’nde incelemelerde bulundu.

FISA Yönetim Kurulu Üyesi Nebojsa Jevremovic ile Asuncion Perez, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Meriç Nehri'ni gören tesiste teknik toplantı gerçekleştirdi. Kurul üyelerine yapılan sunum ile çalışmalar tanıtıldı.

Trakya bölgesinde bir ilke imza atan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü, kürek sporunda öncü olma yolunda ilerliyor. 2024-2025 yıllarında düzenlenecek 23 yaş altı Avrupa Kürek Şampiyonası için aday parkur gösterilen Çekya, Almanya ve İtalya’yı gezdikten sonra son olarak Edirne’ye gelen yetkililer, doğal parkura sahip Meriç Nehri’ne hayran kaldı.

Uluslararası Kürek Federasyonu (FİSA) yetkilileri 2024-2025 yıllarında düzenlenecek 23 yaş altı Avrupa Kürek Şampiyonası için aday olan Edirne’de parkur ile ilgili TED Edirne Koleji Kürek Kulübü yetkililerinden bilgi aldı.

Edirne, 2024-2025 yıllarında düzenlenecek 23 yaş altı Avrupa Kürek Şampiyonası için aday gösterilen Türkiye, Almanya, Çekya, Fransa ve İtalya ile yarışıyor.

Dünya Kürek Federasyonu kurul üyeleri yapılacak organizasyonların kentin gelişmesi ve öne çıkmasına katkı sağlayacağını söyledi.

 “Kürek Federasyonu yetkililerini bölgede ağırladık”

Edirne’nin 2024-2025 Avrupa Kürek Şampiyonası için aday il olduğunu daha önceden açıkladıklarını hatırlatan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, “Kürek Federasyonu yetkilileri bölgede inceleme yapmak üzere Edirne’ye geldi. Sayın valimizin önderliğinde onları ağırladık. Kurumlarımız, federasyonumuz bize gerekli tüm desteği sağladı. Şimdiye kadar çok iyi gittiğini düşünüyoruz” dedi.

“Bu spora önderlik etmekten ve destek vermekten mutluyuz”

Dünya Kürek Federasyonu (FISA) heyetinin diğer aday ülkeler Çekya, Almanya ve İtalya’yı gezdikten sonra en son Edirne’ye geldiklerini söyleyen İba, “Yapacakları son toplantıda durumun netleşeceğini öngörüyoruz. Bizce de en güçlü aday biziz. Devletimiz bize çok güçlü bir destekle buradaydı. Umarım Edirne için değişimin ve spor anlamında birlik ve beraberliğimizin, dünya barışının daha fazla sağlanması için burada güçlü sesler çıkar. Buna önderlik etmekten ve destek vermekten mutluyuz. Heyecanla çıkacak kararı bekliyoruz. Buradan sonra İsviçre'ye gidilecek ve bu karar orada açıklanacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum heyecanla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Kürek sporunda parkuru Türkiye’ye kaydırmak istiyoruz”

Bir hayal ile yola çıktıklarını ve bu hayalin şekil bulduğunu aktaran Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Avrupa'nın son kürek parkurunun Bulgaristan'ın Filibe kentinde olduğunu, artık bu parkuru Türkiye'ye kaydırmak istediklerini ifade etti.

“Hem turizm hem de sportif açıdan Edirne’mize katkı sağlayacak”

 FİSA yetkilileriyle görüştüklerini söyleyen Ertürk,  “3 Nehir 1 Şehir Projemizi tanıttık. Valimize desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Hem sunum aşamasında hem de onları ağırlama aşamasında sürekli yanımızdaydı. Herkes çok memnun. Umuyoruz 2024 ve 2025’te Edirne’yi uluslararası anlamda burada yapılacak millet bahçesinin içinde yapılacak su sporları tesisimizde birçok uluslararası yarışmamızda burada göreceğiz. Bütün dünyadan antrenörler, veliler ve sporcular hem turizm açısından hem de sportif açıdan Edirne’mize katkı sağlayacaklar. Biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Edirne de bunun için hazır artık sonuçları bekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Meriç Nehri doğal bir parkura sahip”

Meriç Nehri için parkur anlamında ekstra bir şey yapmaya gerek olmadığını sadece biraz geliştirmek gerektiğini söyleyen FISA Yönetim Kurulu Üyesi Nebojsa Jevremovic, "Doğa ve su sporları beraber ilerleyen şeyler. Burada bu özellik de var. Böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesi Edirne için çok önemli olacak. Parkurun kapasitesi yüksek. Ayrıca burada yapılacak etkinlik, Türkiye'de ve Edirne’de kürek sporunun gelişmesi için önemli bir adım olacak. Sadece kürek değil, kano için de aynı şey geçerli. Eğer ev sahipliğine hak kazanılırsa, daha büyük organizasyonlar da burada yapılabilir. Buraya balkanlardan gelecekler de olacak. Bu açıdan Edirne’yi geliştirecek bir organizasyon olduğunu düşünüyorum " şeklinde açıklamada bulundu.

Edirne’de çok fazla imkân olduğunu düşündüklerini söyleyen FISA Yönetim Kurulu Üyesi Asuncion Perez, burada pek çok şeyin inşa edilebileceğini ve buraya daha fazla gelmeyi planladıklarını aktardı.

“Edirne’deki parkurun kapasitesi yüksek”

Edirne’deki parkurun kapasitesinin yüksek olduğunu düşündüklerini belirten Nebojsa Jevremovic, “Burada yapılacak etkinlik de Türkiye’de kürek sporunun gelişmesi için önemli bir adım olacak. Sadece kürek değil, kano için de aynı şekilde olacak. Eğer olursa daha büyük organizasyonlar da burada yapılabilir” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan