TED Edirne Koleji, kenti temsil edecek robotik takımına sponsor oldu

TED Edirne Koleji, Edirne Gençlik Merkezi bünyesinde yer alan ve 'Deneyap Makeathon' yarışmasında ilk 20'ye kalarak finalde yarışma hakkı kazanan Matiricie Jr. Robotik Takımına sponsor oldu.

TED Edirne Koleji, kenti temsil edecek robotik takımına sponsor oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yenilikçi fikirlerin üretimle buluştuğu, takımların zamanla ve kendileriyle yarıştığı Deneyap Makeathon'da yer alacak Edirneli öğrenciler, proje geliştirme ve prototipe dönüştürme yarışmasında rakiplerine karşı mücadele edecek.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve etkinlikler başta olmak üzere çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul'da ve Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da sevenlerini ağırlayan festival, şimdi ise 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir'de teknoloji meraklılarıyla buluşacak.

Edirneli öğrencilerden oluşan ve Mentörlüğünü Mert Hızmalı'nın yaptığı Matiricie Jr. Takımı, 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek olan proje geliştirme ve prototipe dönüştürme yarışmasında boy gösterecekler.

Edirneli öğrenciler, yarışma esnasında kendilerine verilen konu ile ilgili teknolojik çözümler üretecek, bu çözümlerin prototiplerini geliştirecek ve tüm bu süreci yazılım, elektronik ve mekanik olarak ele alacaklar.

İnovasyon ve Teknoloji Merkezi ile geleceği dönüştürmek, teknolojiyi daha da geliştirmek isteyen gençleri desteklemeye devam edeceklerini belirten TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, Matiricie Jr. takımına başarılar diledi.

Haber Merkezi