'TED Edirne Koleji Halk Dansları Kulübü' kuruluyor

Bölgenin halk kültürüne yeni bir soluk getirmek, Trakya kültürünü gelecek nesillere doğru aktarmak ve en iyi şekilde temsil etmek amacıyla "TED Edirne Koleji, Halk Dansları Kulübü" kuruyor.

'TED Edirne Koleji Halk Dansları Kulübü' kuruluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölgenin en büyük eğitim yatırımı olan TED Edirne Koleji, akademik başarının yanı sıra sanat, spor ve kültürel başarılara da imza atıyor. TED Edirne Koleji, Kürek Kulübü’nün ardından yeni bir çalışmaya imza attı.  TED Edirne Koleji, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra kültürel faaliyetlerde de etkin olmalarını sağlamak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen halk dansları yarışmalarına katılarak kente başarılarla dönmelerini teşvik edici bir çalışma başlattı.

Kurulacak olan "TED Edirne Koleji Halk Dansları Kulübü’nde yıldızlar kategorisinde 6 ve 7.sınıf, minikler kategorisinde ise 4 ve 5. Sınıf öğrencileri yer alacak.

TED Edirne Koleji, öğrencilerin yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen halk dansları yarışmalarına katılması, bölgenin halk kültürüne yeni bir soluk getirmek, bunların ilgili olduğu alanlarda geleneksel ve modern tekniklerle çalışmalar yapmak, gençlerin boş zamanlarını ilgi ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli branşlarda faaliyetlerde bulunarak spora olan ilgiyi artırmayı ve sporcu yetiştirmeyi hedefliyor.

Özlem Ceylan