Tava ciğerin lezzet yoldaşı olan 'Karaağaç acı biberi' gurbetçilerin gözdesi oldu

Edirne'nin yerli topraklarında yetişen ve Tava ciğerin lezzet yoldaşı olan 'Karaağaç acı biberi 'dantel örer' gibi ipe diziliyor, kurutuluyor ve satışa sunuluyor. Karaağaç'ta yetişen ve ünü dünyaları aşan acı biberin tezgahtaki yerini aldığını söyleyen Aktar Fatma Sedef Baraz, özellikle kente alışverişe uğrayan gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Tava ciğerin lezzet yoldaşı olan 'Karaağaç acı biberi' gurbetçilerin gözdesi oldu

 Edirne mutfağının ünlü lezzeti tava ciğerinin garnitürü olan topraktan tabağa  Karaağaç acı biberi tarladan toplandıktan sonra iplere diziliyor, kurutuluyor ve satışa sunuluyor. Karaağaç acı biberinin toplandıktan sonra ev hanımları tarafından iplere dizildiğini ve kurutulmaya bırakıldığını söyleyen aktar Baraz, kentte bu meşhur lezzetin satışını çarşıda sadece kendilerinin yaptığını ve özellikle gurbetçi müşterilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Yaklaşık bir ay gölgede kurutulan biberler, daha sonra kızgın yağda kızartılarak ciğerle sofralara geliyor. Tava ciğer yemeğe gelemeyen ve evde yapmayı deneyen vatandaşlar da olmazsa olmaz lezzet ikizi Karaağaç acı biberini satın alarak mutfaklarını süslüyor. Kilo hesabı ya da tartarak satış yaptıklarını belirten Baraz, hem yerli hem de yabancı müşterilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Karaağaç acı biberi kilosu bin 200 liradan satışa sunuluyor.

Özlem Ceylan