TARİHİ LİSE ONARILIYOR

Edirne'yi fetheden Osmanlı padişahı 1. Murat'ın adını taşıyan lisenin tarihi okul binası onarıma alındı.

TARİHİ LİSE ONARILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Kaleiçi semtindeki 130 yıllık tarihi okul binası onarıma alındı. Tarihi okul binasının dış cephesi zaman içinde tahrip oldu. Kent valiliği onarım için çalışma başlatılmasına karar verdi. İskeleler kuruldu, dış cephe ve çatıda onarım başladı.

130 yıllık tarihi okul binasının dış cephesi ve çatısı onarılıyor. Eğitim – öğretimin devam ettiği okul binasındaki tadilat kısa sürede tamamlanacak.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan dış cephe, çatı onarım ve bakım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Onarım çalışmaları süresince 1. Murat Anadolu Lisesi'nde eğitim öğretime devam edilecek.

Okulun müdürü Yakup Öz, lisenin kent için öneminden bahsetti.

Lisenin Edirne’nin en köklü okullarından birisi olduğunu belirten Öz, onarım çalışmalarını anlattı.

Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatlarıyla çalışmaların başladığını vurgulayan Öz, "Valimiz okulumuza ziyarete geldiğinde tadilatla ilgili talimat verdi, ardından ihaleye çıkıldı, onarım başlatıldı. Şu anda ekipler hızlı bir şekilde çalışıyor. İş güvenliği alınmış durumda, öğrencilerin giriş çıkışlarıyla ilgili bir sıkıntı yok. Okulda eğitim öğretime ara verilmedi. Çatı baştan sona kadar açıldı, ahşapları değiştirildi ve izolasyonu yapıldı. Ardından kiremitler serilecek. Dış cephe de tamamen elden geçirilecek." Şeklinde konuştu.

- Tarihi okul binası

Tarihi okul binası 1893 tarihinde Polonyalılar tarafından Polonya azınlık okulu olarak inşa edilmiştir. 1912 tarihine kadar azınlık okulu olarak kullanılan bina Balkan Savaşları sırasında hastane olarak kullanılmıştır. 1913 tarihinden sonra tekrar azınlık okulu haline getirilen bina ilerleyen yıllarda farklı işlevlerde kullanılmış 1973-1974 Eğitim Öğretim yılında 1. Murat Orta Okulu, 1984-1985 Eğitim-Öğretim yılından sonra 1. Murat Lisesi olarak kullanılmıştır.