Tarihi konaklar ayağa kaldırılıyor

Edirne Valisi Yunus Sezer'in kısa bir süre önce, kentte bulunan 200'e yakın tarihi konağın ihya ve restorasyon sürecinin başlayacağını duyurmasının ardından çalışmalar başladı.

Tarihi konaklar ayağa kaldırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği tarafından projesi biten Olimpiyat Konağı'nın yeniden ayağa kaldırıldığını duyuruldu.

Şehrin tarihi hazineleri bir bir ayağa kaldırılarak turizme kazandırılıyor. Yıllarca kaderine terk edilmiş harabe görünümlü tarihi konaklar, Edirne Valiliği tarafından başlatılan çalışma ile yeniden hayata kazandırılıyor.

Edirne Valiliği, tarihi konakların restorasyonu kapsamında projesi biten Olimpiyat Konağının yeniden ayağa kaldırıldığını yaptığı paylaşımla duyurdu.

Edirne Valiliği tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Şehrimizin hazineleri bir bir ayağa kaldırılıyor. Tüm tarihi konaklarımızın restorasyonu kapsamında projesi biten bir konağımızı daha ayağa kaldırıyoruz. Edirne Valiliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile ihalesi gerçekleştirilen Kaleiçi’nde yer alan tarihi Olimpiyat Konağı yeniden ayağa kaldırılıyor. İlimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

Edirne Valiliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile ihalesi gerçekleştirilen Kaleiçi'nde yer alan tarihi Olimpiyat Konağı da yeniden ayağa kaldırılıyor. Tarihi konakların restorasyonu kapsamında; proje çalışması biten, Kaleiçi Cumhuriyet Caddesindeki bir konak daha ihya edilerek, şehrin turizmine kazandırılıyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer'in daha önce yaptığı açıklamada konakları ile ilgili restorasyon çalışması yapacak konak sahiplerine de proje desteği vereceklerini ve inşaata başlayacak seviyeye getireceklerini açıklaması da bölge halkı tarafından olumlu karşılandı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Kaleiçi semtinin turizm noktası yapılması hedefleniyor.

Burcu Temel