Taciz İddiasının İkinci Duruşması Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi O.D. hakkında, kız öğrencilere yönelik ‘cinsel taciz ve görevi kötüye kullanmak' suçundan açılan davanın ikinci duruşması Edirne Adliyesi'nde gerçekleştirildi. Duruşmada sanık O.D.'nin tutuklaması talep edildi.

Taciz İddiasının İkinci Duruşması Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi O.D. hakkında, kız öğrencilere yönelik ‘cinsel taciz ve görevi kötüye kullanmak’ suçundan açılan davanın ikinci duruşması Edirne Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmada sanık O.D.’nin tutuklaması talep edildi.

4 kız öğrenci, derslerde cinsel içerikli konuşarak kendilerini taciz ettiği gerekçesiyle Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi O.D. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Edirne Adliyesi 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık O.D ile avukatı Enis Kerpiççi, 4 öğrenci ile avukatları Tolga Cangüloğlu hazır bulundu. Duruşmaya Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı da katıldı.

“Kendimi savunmaya zorlanıyorum”

Duruşmada olayla ilgili konuşan O.D. “Bu davada her şeyden önce birbiriyle çelişen iftiralar atıldı bana. Birbirini tutmayan bu iftiralarla olmayan şeyler üzerinden kendimi savunmaya zorlanıyorum” dedi.

“Normal bir öğretmen öğrencisiyle cinsel içerikli sohbet etmez”

Mahkemede davacı öğrencilerin avukatı Tolga Cangüloğlu, sanık O.D.’nin savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik sözler içerdiğini belirtti. Normal bir öğretmenin öğrencisiyle cinsel içerikli sohbet etmeyeceğini söyleyen davacı avukat Cangüloğlu, O.D.’nin tutuklanmasını talep etti.

Duruşmada 6’ıncı Asliye Mahkemesi’nde bulunan ses kayıtlarının davaya dâhil edilmesi için mahkeme 13 Mart 2020’ye ertelendi.

Özlem Ceylan