Süs havuzları buz tuttu

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası Edirne'de yaşamı güçleştiriyor. Edirne'nin yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı etkisini yitirdi. Soğukların etkisiyle kentte süs havuzları ve yollarda buzlanma meydana geldi.

Süs havuzları buz tuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. Meteorolojik verilere göre, sıfırın altında 2 dereceye kadar inen hava sıcaklıkları, kentteki birçok süs havuzunu dondurdu, bazı yollarda buzlanmaya yol açtı.

Kentte yaşanan soğuk hava nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yaşanan aşırı buzlanma dolayısıyla oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kentin çeşitli noktalarında görev aldı.

Ekipler, sürücüleri dikkatli gitmeleri yönünde uyarırken, araçlar ise buzlanma nedeniyle zaman zaman ilerlemekte güçlük çekti.

Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte araç trafiğine kapalı olan Saraçlar Caddesi üzerindeki birçok süs havuzu ve su birikintilerinin olduğu yerlerdeki buzlanmalar görsel şölen oluşturdu.