Sultaniçe ve Gülçavuş köylerindeki içme suyu sıkıntısı sona erecek

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Enez İlçesi Sultaniçe ve Gülçavuş köyleri sahillerinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 konutun faydalanacağı içme suyu ve kanalizasyon altyapısı hizmeti ihalesinin sonuçlandığını duyurdu.

Sultaniçe ve Gülçavuş köylerindeki içme suyu sıkıntısı sona erecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Enez İlçesi Sultaniçe ve Gülçavuş köyleri sahillerinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 konutun faydalanacağı içme suyu ve kanalizasyon altyapısı hizmeti ihalesinin sonuçlandığını açıkladı.

Aksal, proje ile sahil bölgesinde altyapı hizmeti bulunmayan müstakil villa ve sitelerden oluşan yaklaşık 2 bin 500 konuta içme suyu ve kanalizasyon hizmeti sağlanacağını belirtti.

Projenin KDV dahil 74 milyon 635 bin TL olarak ihale edildiği duyuran Aksal, “Projenin Aralık 2023 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Devlet – Millet işbirliği çerçevesinde planlanan hazırlanan ve hayata geçirilmek üzere olan bu projede finansmanı vatandaş ve Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır. Proje kapsamında yaklaşık 16 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı, 1 adet 600 metrekare kapasiteli içme suyu deposu, biyolojik atıksu arıtma tesisine aktarma yapılabilmesi için 3 noktada aktarma istasyonları yapılacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Aksal ayrıca ücretsiz seyahat hakkı gelir desteği ödemesi yönetmeliğinde yapılan değişikliğe ilişkinde açıklamada bulundu. Aksal ücretsiz şehir içi ulaşım için yapılan gelir desteği ödemelerinin artırıldığı aktardı ve şunları kaydetti:

“Buna göre büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık bin 800 liralık destek 2 bin 700liraya yükseltildi.”

Haber Merkezi