Süloğlu ve Lalapaşa'da yenilenen kütüphanelerin açılışı yapıldı

Edirne'nin Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerinde yenilenen kütüphanelerin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam katıldı. Çam, kütüphanelerin yaşamın önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.

Süloğlu ve Lalapaşa'da yenilenen kütüphanelerin açılışı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerinde yenilenen kütüphanelerin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam katıldı. Çam Süloğlu ilçesindeki kütüphanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine değindi.

Kütüphanelerin yaşamın önemli bir parçası olduğunu dile getiren Çam, “Çocukların, gençlerin ve vatandaşların toplumsal ihtiyaçlarına uygun yapılan çalışmalar çok önemli. Bu çalışmalar neticesinde pek çok vatandaşımız büyük şehirlere, büyük mekanlara gitme ihtiyacı hissetmeden kendi değerlerini ve kültürlerini korumakla birlikte evrensel dünyaya da bir mesaj verebilmektedir. Türkiye'de 1300'e yaklaşan kütüphane sayısının şehir ve ilçelerde artacak, köylere kadar ulaşacak." dedi.Bakanlık olarak milli değerlerin gelecek nesillere aktarılması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Çam, "Bizler özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra pek çok kurum ve enstitümüzle milli değerlerimizin, kültürel değerlerimizin, medeniyet yürüyüşümüzün kendi gençliğimiz tarafından keşfedilmesi için büyük bir çaba sarf ettik. Ama aynı zamanda dünyayla paylaşmaya gayret gösterdik. Türkiye artık sadece ekonomik kalkınmayla değil, aynı zamanda kültürel olarak başta Türk dilinin yaşatılması ve zenginleştirilmesi konusunda önemli bir çaba içinde. İnşallah bu çalışmalar neticesinde buradaki evlatlarımız, kadınlarımız, insanımız üretmiş olduğu eserlerle, yazacağı yeni kitaplarla sadece okuyacağı değil, yeni nesillerin üreteceği çalışmalarla, Bakanlığımız gibi çeşitli yayınevlerinin tercümeleriyle mesajımızın 8 milyarlık dünyaya ulaşmasına aracılık edecekler." Şeklinde konuştu.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da açılışı yapılan kütüphanelerin önemine değindi. Aksal, kütüphanelerin kent medeniyetine fayda sağladığının altını çizdi.

Kütüphanelerin de yaşam alanları içerisinde olduğunu aktaran Aksal, "Bu mekanlar artık her yaşta insanımıza hitap eden bilgi ve becerinin paylaşıldığı, insanların sosyalleştiği ortamlar haline geldi. Edirne'ye modern bir halk kütüphanesi kazandırılacak ve ihalesi 17 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.” Diye konuştu.

Lalapaşa Kaymakamı ve Süloğlu Kaymakam Vekili Ömer Bulut ise kütüphanelerin yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından kütüphanelerin açılış kurdelesi kesildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam beraberindekiler kütüphanelerde incelemelerde bulunarak öğrencilerle sohbet etti.

Kaymakam Bulut, Bakan Yardımcısı Çam’a kütüphane gezisinde bilgi verdi.

Kütüphanelerin açılış törenine Edirne Vali Yardımcısı Samet Öztürk, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, AK Parti Edirne milletvekili adayları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Doğukan Vurgun